Peeter VõsaFoto: Kanal 2 / "Reporter"
Tele
11. september 2018, 23:58

Millega tegeleb poliitikas ebaõnnestunud Võsa-Pets praegu? (10)

Nullindate keskpaiga kuumim ja armastatuim teletäht Peeter Võsa rääkis "Reporteris", millega praegusel ajal tegeleb.

Võsa meenutas, kuidas tedagi on Erika tänava vana politseijaoskonna kainestusmajja viidud. "Jaa, mäletan küll. Eks seal ole palju elusaatuseid põimunud," naeris Võsa.

"Mis seal ikka juhtus... Mis seal hirmsas asutuses ikka juhtub, ainult halvad asjad. Lõpptulemus oli hea ju, magasingi kaineks," rääkis Võsa, kes tänavu septembris tilkagi alkoholi ei võta.

Võsa on proovinud ka poliitikat. Ta alustas Isamaaliidus, aga kui Keskerakond tegi parema pakkumise, läks Keskerakonda. Selle partei liige on Võsa alates 2007. aastast tänaseni.

Poliitikas ta eriti silma ei ole paistnud, kuid riigikogusse ta siiski sai ja ühe seadusemuudatuse põhjustas. "Toompea lossi turvareegleid muudeti, kui ma avasin uksed õpetajatele. Nüüd on seal kontroll palju karmim, nii ei saa õpetajad ega terroristid meie parlamenti ründama."

Üldiselt võib Võsa siiski poliitikas ebaõnnestujaks pidada? "Ei, miks? Ebaõnnestusin või mitte, hull on ikka teretulnud, kelle tõttu seadusi muudetakse. See, kas mina õnnestun või ebaõnnestun, polegi tähtis, sest riik õnnestub!"

Praeguseks on Võsa tegutsenud väikest viisi galeristina, proovinud erinevaid otsi Hispaanias ja Saksamaal. Naljatates kiidab mees, et tema viimane armastus on Soome. Võsa teeb seal lihtsamaid töid, aga mitte ainult. Neist otsadest rääkides on Võsa parteilasele kohaselt üsna tumm, sest Soomes olevat maksudega huvitav. "Eee... jah, sellega on keeruline," naeris Võsa.