Hando TõnumaaFoto: Madis Veltman/ Ekspress meedia
Tele
11. september 2018, 16:17

Kanal 2 hommikusaade kutsus 911 katastroofi aastapäeval stuudiosse vandenõuteoreetiku Hando Tõnumaa (29)

Täna möödub 17 aastat USAs toimunud terrorirünnakust, mille käigus hävinesid maailma kaubanduskeskuste kaksiktornid. Kanal 2 uus hommikusaade "Hommik!" kutsus teemast rääkima Telegram.ee juhi ja Eesti esivandenõuteoreetiku Hando Tõnumaa, kes nimetas juhtunut lavastuseks.

Tõnumaa sõnul oli 911 nime all tuntud katastroof vaid kokkumonteeritud film ja Hollywoodi tasemel produktsioon, kuid tegelikke lennukeid kaksiktornidesse ei lennanudki. "See oli Hollywoodi produktsioon. Ütleme nii, et see oli varasemalt kokkumonteeritud film, lavastus," kinnitas mees. 

Mehe sõnul pandi kaksiktornid plahvatama, kuid reaalselt lennukeid hoonetesse ei lennanud, see polevatki võimalik, kuna ehitised olid tehtud teraskonstruktsioonidest, kuid lennukid tehakse alumiinumist.

"Ühes videos on näha, et lennuk tuleb teiselt poolt hoonet läbi, mis on füüsiliselt võimatu," tõdeb vandenõuteoreetik. "Kui lennuk põrkab kogemata kokku linnuga, siis tehakse kohe hädamaandumine sellepärast, et lennukinina läheb lössi. Et ta tuleb nüüd ühes tükis teiselt poolt hoonet välja on ebareaalne. See ei ole füüsiliselt võimalik!"

Ametlikult teatati, et katastroofis hukkus ligi 2700 inimest. Tõnumaa sõnul on ka see number vale: hukkunuid oli kordades vähem, sest tornid olid tegelikult inimestest tühjad.

Tõnumaa sõnul mingeid lennukeid, mis kaksiktornidesse lendasid, ei olnudki, plahvatused olid, kuid lennukeid mitte ning ka hukkunuid ei olnud, sest tornid olid tegelikult tühjad. "Inimesi ei saanud surma, need oli lavastatud inimesed," sõnas Tõnumaa.

Mehe sõnul olid õnnetust pealt näinud inimesed hoopiski telejaamade töötajad ja nende tuttavad. Tõnumaa sõnul oli ka inimesi, kes kaksiktornide juures 11. septembril viibisid, kuid hoopis lennukeid ei näinudki.

911 vandenõuteooria näol on tegu ilmselt maailma kõige usutuma vandenõuteooriaga. Sotsioloogide tehtud uurimustest selgub, et enamus ameeriklastest, täpsemalt 54,3 protsenti rahvast usub, et terrorirünnaku näol oli tegu hoopis valitsuse sisetööga, või et valitsus varjab tegelikult juhtunut.

Lisaks sellele usub 40% ameeriklastest, et nende valitsus varjab informatsiooni tulnukate kohta, John F. Kennedy mõrvamise kohta ja globaalse soojenemise teemadel. „Me leidsime selgeid tõendeid selle kohta, et USA on tugevalt vandenõuteooriad uskuv ühiskond,“ kinnitab Chapmani ülikooli sotsioloog Christopher Bader.