Prints Charles ja Diana koos Oliver Hoare'i ja tema naisega 1986. aastal Ascoti võiduajamisel. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
11. september 2018, 13:40

Printsess Diana omaaegne kallim suri vähki (3)

Prantsusmaal suri 73 aasta vanuses vähki inglise kunstiärimees Oliver Hoare, kellel oli 1990. aastate algul armusuhe printsess Dianaga. Sellele seigale lisab vürtsi asjaolu, et ühtlasi oli Hoare prints Charlesi sõber.
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Capricorn Mood (@itscharlottepenny) on

Daily Mail märgib, et Etoni kolledži ja Sorbonne'i ülikooli haridusega Hoare oli Diana armukestest kõige šikim. Printsess olevat endast 16 aastat vanema nägusa kunstiärimehe oma koju Kensingtoni lossi lausa auto pagasiruumis smugeldanud ning kord leidis turvamees poolpalja Hoare'i loorberipuu taga redutamas ja sigarit pahvimas - Christie'se oksjonimaja islami kunsti spets oli üritanud lossist öösel minema hiilida, kuid tuletõrjelarm pistis üürgama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jennifer (@ladydianafan) on

Briti kõmulehe andmeil armus Diana Oliverisse üha rohkem ning pihtis sõbrannale, et unistab elust Itaalias "nägusa Hoare'i seltsis". 

Ent kolme lapse isal polnud vähimatki soovi hüljata oma seaduslikku naist, jõuka prantsuse naftaärimehe tütart Diane de Waldnerit. 1994 üritanud Oliver Dianat maha jätta, mispeale too olevat hakanud tema Chelsea kodu tüngakõnedega pommitama. 

Abikaasa nõudmisel oli Hoare politseiga ühendust võtnud. Umbes 300 kõnet leiti olevat tehtud Diana eraliinilt Kensingtoni palees, teised selle kandi telefoniputkadest. Hiljem teatas politsei, et Hoare'i palvel oli juurdlus lõpetatud.

Diana väitis 1995. aasta kuulsas intervjuus Martin Bashirile, et oli Hoare'ile vahel helistanud "kuue kuni üheksa kuu jooksul nii mõned korrad, aga kindlasti mitte obsessiivselt".