Inimesed

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Cerli Sarv – „Selgeltnägijate tuleproovi“ uue hooaja särav kullerkupp (42)

Anu Saagim | Video: Tatjana Iljina, Robin Roots, 10. september 2018 13:05
"Hommikusöök staariga" - Cerli Sarv; Anu Saagim; Restoran Noya; Rotermanni kvartal
Kutsusin endaga hommikusöögile uude restorani Noya särava kullerkupu Cerli Sarve. 36aastane Cerli on tänavuse TV3 "Selgeltnägijate tuleproovi" üks põnevamatest osalejatest. Tema elukaaslane on Metsatöllu endine trummar Marko Atso.

Cerli ja Marko jäid esimest korda koos kaamerasilma ette Eesti iseseisvuse taastamise aastapäeva vastuvõtul Kadrioru roosiaias 2015. aasta suvel. Toona oli Cerli veel seaduslikus abielus näitleja ja õhtujuhi Meelis Sarvega. Cerli on  muuseas aastate eest olnud ka Viljandimaa koolimiss 1999.

Toona antud intervjuus tunnistas Marko, et suhe Cerliga oli neil kestnud juba poolteist aastat. Avalikkuse ette otsustati käsikäes tulla, kui käsil oli periood, kus Cerli ja Meelis olid andnud sisse lahutuspaberid. Cerli ja Meelise abielulahutus jõustuski sama aasta septembris. Pisike printsess Ella Nora Atso sündis Cerli ja Marko perre 2016. aasta septembris. 

Marko Atso, Cerli Sarv Foto: Aldo Luud

Pikas südamlikus intervjuus, mida saad vaadata ja lugeda juba selle nädala Õhtulehes, tunnistab Cerli, et otsus Marko Atsoga leivad ühte kappi panna on olnud tema elu üks õigemad samme, mida ta tänaseni ei kahetse.

Samal teemal

Nautisime Cerliga seitsmekäigulist hommikusööki  Rotermanni kvartalis asuvas restoranis Noya.

Noya mänedžeri Maarja Kreegi sõnul on vast avatud restoran pärast kuuajalist testperioodi valmis pakkuma külalistele tipptasemel teenindust ja maitseelamusi. „Testperiood osutus erakordselt vajalikuks. Meil võib ju olla 32 restorani Norras ja Taanis, aga iga turu maitse-eelistused on erinevad ning meil tuleb oma kööki vastavalt sellele täiustada ning maitseid tasakaalustada,“ ütles Maarja.

Näiteks tuli tema sõnul üllatusena see, et kliendid kippusid oma roogasid tagasi saatma, sest leidsid, et kala pole piisavalt küpsetatud. „Õnneks mõistsime kiiresti, et siinsel kohalikul turul pole värske kala lihtsalt piisavalt kättesaadav, mistõttu pole tarbija veel harjunud sööma kala, mis pole täielikult läbi küpsenud. Tänu sellele, et Noya kuulub suuremasse restoranide perekonda, on meil Tallinna ja Eesti mõistes erakordne võimalus tarnida pidevalt värsket toorainet, mis omakorda võimaldab meie kokkadel kala valmistada nõnda, et säiliks maitsed ja tekstuur,“ selgitas ta.

"Hommikusöök staariga" - Cerli Sarv; Anu Saagim; Restoran Noya; Rotermanni kvartal; Maarja Kreek Foto: Robin Roots

"Veel tuli Norras ning Taanis tuntud Sabi sushi-ketti juhtivatele Noya omanikele üllatusena, et sushi't tuleks serveerida alati avokaado ja toorjuustuga. Küll aga eristab Eesti turgu Norra ja Taani omast asjaolu, et toiduallergiad on väga haruldased," lisas Maarja.

Meile pakkus peakokk Aleksandras Fedorovicius hommikusöögiks seitset erinevat hõrku firmarooga: 

Munapuder munakoores, suvise trühvli ja Norra leivaga.

Sushi'dest proovisime hamachi (Jaapani valge kala) nigirit

ja kuumutatud tuunikala makit tempurakrevettidega.

Põhjamaine sealiha, kana ja veganitakod Norra traditsioonilises kartulileivas. 

Lõhe-kabayaki, mis on teriyaki kastmega lõhefilee serveeritud akaatsiapuu lehes.

Veisefilee ingveri-küüslaugumarinaadis ja seesamikastmega.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee