Vaiko EplikFoto: STANISLAV MOSHKOV
Saund
10. september 2018, 11:26

Vaiko Eplik meenutab raadiotööd: ma ei saa siiani aru, miks ma kinga sain

"Arvan, et kuulasin Apelsini paar nädalat tagasi sauna eesruumis. Mul on kassetimängija ja mul õnnestus saada 1970. lõpus väga haruldane Apelsini kassett," räägib Vaiko Eplik "Vikerhommikus".

"Apelsini vastu ei saa. Kui ma ütleks, et Apelsin ei ole üks aegade Eesti parimaid bände, siis arvan, et sõber Madis Aesma otsiks mind linna pealt üles ja nuhtleks mind," naljatleb Eplik.

Vaiko sõnab, et on üritanud vanemate juures sättida nii, et eri ruumides oleks eri muusikaformaadid. "Sauna eesruumis saab küll ka kassetti kuulata, kuna mul on kaasaskantav Walkman, mille saab juhtmega igasugustesse süsteemidesse ühendada. Sauna eesruum on raadio ja CD jaoks, garaažis on kassetimängija, õues katuse all on vändaga grammofon ehk patefon ja toas kuulan vinüüle."

Eplikul ilmus hiljuti album "Uus karjäär uues linnas". "Mina teen tavaliselt albumit ikkagi ühe formaadi jaoks. Kunagi oli selleks CD, nüüd peamiselt vinüül. See on mulle väga sobiv vorm, seal on kaks vaatust, poolaega nagu teatris või jalgpallis," lausub ta.

Laulja meenutab saates, et on ka ise raadios töötanud. "Ma olen mitmes raadiojaamas mitmel ajal hommikutööd teinud, aga see jääb juba 10 aasta tagusesse aega. Kokku õnnestus mul seda hirmsat tööd teha viis hooaega," sõnab ta.

"Ma tegelikult ei saa siiani aru, miks ma kinga sain, seda peab küsima Heidy Purga ja Margus Allikmaa käest. See ei ole ka mulle enam kuigi oluline. Mulle anti pärast jõuluvaheaega kolm päeva enne tööle naasmist teada, et mul enam tööd ei ole ja pärast seda pole ma siin majas töötanud," räägib Eplik.

Vaiko tunnistab, et oli tollal väga solvunud. "Mult võeti ka võimalus leida tööd kuskil mujal. See oli halb juhtimine ja nõme."