Ramo ja CathlinFoto: TV3
Tele
10. september 2018, 10:24

KAS TÕSIELUSERIAAL VÕIB PÄÄSTA LAHKUMINEKUST? Cathlin ja Ramo otsustasid oma suhte panna proovile mäkkeronimisega telesaates „Kuni mägi meid lahutab“

Saates „Kuni mägi meid lahutab“ osalev Cathlin: Ramo lootis, et tõus Kilimanjarole aitab mul suureks kasvada (1)

„Elame koos juba viis aastat, kuid töö tõttu viibib Ramo tihti välismaal. Nii pühendasin kogu oma vaba aja õppimisele ja enesetäiendamisele. Sel kevadel sain kõrgkoolist diplomi kätte ja tekkis soov rutiinist väljuda ning oma suhe proovile panna,” räägib Cathlin (26), miks otsustas koos elukaaslase Ramoga (29) osaleda saates „Kuni mägi meid lahutab”.

Cathlin ja Ramo on koos olnud alates gümnaasiumis käimise ajast ehk 10 aastat, millest viimased viis on nad ka koos elanud. Cathlin omandas kevadel ämmaemanda eriala, kuid töötab hetkel HeyDay müügiosakonnas ning Ramo töötab ehitajana. Üsna pea plaanivad noored aga Austraaliasse reisida. „Oleme seda plaani siiani minu õpingute tõttu edasi lükanud. Kuid nüüd kui õpingud on läbi ning olles mõlemad ennast ka Kilimanjaro mäel proovile pannud, otsustasime plaani tõsiselt käsile võtta. Tänaseks on meil ära ostetud piletid, tehtud viisad ja kõik muu vajalik, mis enne reisi vaja teha,” sõnab Cathlin, et peagi on neid juba uus seiklus ees ootamas.

„Meil mõlemal on tugev iseloom ja kindlad põhimõtted, mis ei tule pingelistes olukordades kasuks. Mina eelistan, et kõik oleks tehtud seaduse ja kindla korra järgi. Ramo aga omakorda vajab iseolemise aega ja ärritub, kui hakkan pisiasjade kallal norima. Võime kergelt ärrituda, kuid jahtume suhteliselt kiiresti maha ja meile on alati oluline saavutada püstitatud eesmärk,” räägib Cathlin, mida peab enda ja Ramo suhtes suurimaks probleemiks.

Neiu tunnistab, et ärritumine ning jonnimine on tema nõrgad küljed. „Ega need kaks kasuks ei tule ning kindlasti pean sellega tegelema.” Selle tõttu oli Ramo, kes algul kategooriliselt keeldus, lõpuks nõus ka saatesse minema. „Leebumiseks läks vaja palju aega ning pikka veenmist. Sel korral andis Ramo järele ja lootis, et tõus Kilimanjarole aitab minul suureks kasvada.”

Retkel vaeveldi pidevalt peavalu ning väsimuse käes

„Retk möödus väga mõnusalt ning sõbralikult. Ausalt öeldes väsitas igapäevane kõndimine meid kõiki õhtuks nii ära, et ei jõudnud peale puhkamise enam midagi teha. Esmalt mõtlesime, kuidas saaks ennast natukene kasida, seejärel jätkus energiat ainult söömiseks,” meenutab Cathlin reisi. Kuna osalejate ööbimiskohad olid enamasti kallakul, oli ka öömajakesest söögimajja kõndimine paras ettevõtmine, mis võttis hingeldama ning pani pea ringi käima. „Lisaks vaevlesime pidevalt kerge peavalu ning väsimuse käes, mida tekitas nii füüsiline koormus kui magamata ööd.”

Noorte suhtele mõjus hullumeelne ettevõtmine aga värskendavalt. „Muidugi õpib iga katsumusega alati ka midagi uut nii kaaslase kui enda kohta. Eriti, kui tegemist on ekstreemse olukorraga ning harjumuspärasest mugavustsoonist ollakse eemal,” sai Cathlin taas kinnitust, et rasketel hetkedel on suurimaks abiks toetav ja julgustav kaaslane. „Ka Ramo on uhke, et andsin endast võimalikult palju ning jõudsime oma Kilimanjaro retkega nii kaugele,” lisab ta.