Valgus Kõnnib KadriorusFoto: Alar Truu
Inimesed
10. september 2018, 10:42

Festival Valgus Kõnnib laieneb Kadriorust vanalinna (1)

Pealinna suurim valgusfestival Valgus Kõnnib on juba tosin aastat pakkunud silmarõõmu, muusikaelamusi ja fantastilisi valgusinstallatsioone kümnetele tuhandetele Tallinna elanikele ja festivali külalistele üle maailma. Sel aastal saab festival sisse uue hoo ja hingamise ning laieneb ka Tallinna vanalinna.

Festival Valgus Kõnnib, mis on 2018. aastal pühendatud Kadrioru 300. ning EV100 tähtpäevale, toob fookusesse Tallinna linna pargid, rohealad ja neid ümbritseva linnaruumi. Tänavune, juba 13. kolmepäevane festival saab alguse Kadrioru pargist ja kulgeb valgusinstallatsioonide ning kontsertide saatel vanalinna erinevatesse paikadesse. Üle 60 installatsioonist koosnev valguskett on kui särav teekond linnasüdames, andes võimaluse avastada uudseid objekte ja seni märkamata jäänud linnaruumi põnevaid elemente.

Väga palju erinevaid valgusetendusi saab nautida 19. ja 20. septembril Kadriorus ning 20. ja 21. septembril vanalinnas. Kadrioru lossi ja raekoja peal saab näha kodumaiste ning Norra video- ja valguskunstnike video-mapping'u sõusid, muusikaelamusi pakuvad Tanel Padar bändiga, Vaiko Eplik ja Eliit, Tiit Kikas, Indrek Kalda, Jäääär ja Bonzo. Kadrioru Luigetiigil saab 19. ja 20. septembri õhtul nautida muusikasse sünkroniseeritud purskkaevuetendusi ning 20. septembri õhtul ei jää olemata ka traditsiooniline muusikaline ilutulestik.

Festivalil kasutatakse üle 12 000 küünla ja tõrviku, üle 32 kilomeetri valguskette, 3000 valgustatud roosi, üle 60 installatsiooni ja palju muud. Festivali valmistab ette koos põhimeeskonnaga üle 100 inimese ja abistava käe ulatavad 20 vabatahtlikku.

Kõigil külalistel palutakse võimalusel tulla Kadriorgu ja vanalinna ühistranspordiga ning austada kohalike elanike rahu. Kadrioru alale, mis jääb J. Poska, Narva mnt ja Vesivärava tänava vahele, saavad 19. ja 20. septembril alates kella 17st sisse sõita ainult kohalikud elanikud.

Seoses parkimiskorra muutusega Kadriorus saab mugavalt parkida lauluväljaku Tiigi parklas nii nelja- kui kaherattalise sõbraga. Lauluväljakul on parkimiskorraldajad ja väljas on ka suunavad viidad. Autode parkimine on tasuline. Samuti on lauluväljakult väga mugav Kadrioru parki jalutada ning juba teel linnaloodust ja valguse mänge nautida.

Festivali täpsema programmiga saab tutvuda festivali kodulehel.