Krista AruFoto: Teet Malsroos
Poliitika
9. september 2018, 22:38

Krista Aru Vabaerakonnast: üks lagunemine olla ka uue alguseks (15)

"Eesti Vabaerakond ei saa lõpuks enam kurta, et erakonnast ei räägitaks. Meedia teatas iga päev midagi uut. Kahjuks olid need teated sellised, et tekitasid piinlikkust," sõnab Krista Aru oma Facebooki postituses.

Aru leiab, et Vabaerakond pole suutnud endaga kaasa tuua "uut poliitilist kultuuri", mida eelmiste riigikogu valimiste eel uue erakonnana lubati. Samuti pole leitud endale uut väljundit ning tahtmatus vigu tunnistada on erakonna lõhkunud.

Aru hinnangul vajab erakond nüüd midagi sootusk uut. Midagi sellist, millesse saaks uskuda suur hulk Eesti inimesi. Seega ei tohi uued ideed jääda vaid loosungite tasandile. "Kogunev üldkogu peab andma vastuse, kas Vabaerakonda on Eestile üldse vaja. See on palju raskem kui kunagine algus, sest palju head on prügikasti visatud ja seda sealt välja korjates on asjadel hais juures," kirjutab ta.

Erakonnast lahkumist ei tohiks näha ega hinnata kurjalt. Aru sõnul on Vabaerakond laiendanud lahkujatega Eesti poliitilist kultuuri, kuna nad on andnud teistele erakondadele inimesi, kes tahavad panustada Eesti edenemisesse ning kellel on selleks ka oskusi ja kogemusi. "Nii võib üks lagunemine olla ka uue alguseks ning kokkuvõttes võib kaotajaid olla vähem, kui me täna arvame," ütleb Aru.