Jan Uuspõld.Foto: Alar Truu
Tele
8. september 2018, 17:52

VIDEO | Jan Uuspõld: tahan ka ise Nublut kuulata, aga kontserdile ma sisse ei saanud (12)

"Ivar Vigla ütles, et on vaja luua üks tüüp, kes on vaeste ja rõhutute abistaja, kes on vaatamata kõigele Nõukogude ajast siia tulnud. Samas saab ta omal kombel hakkama ja aitab ka teisi, kes on uue kapitalistliku süsteemi käest piki päid saanud ja kõik kaotanud," meenutab Jan Uuspõld saates "Hommik Anuga" ühe oma kuulsaima tegelaskuju Zorro sündi.

"Zorro oligi see mees, kes hakkas aitama. Vigla pakkus talle nimeks Puta, kes putitab kogu aeg midagi. Teiseks nimeks pakkus ta Zorro ja mina ütlesin talle, et kindlasti viimane, see töötab paremini ja töötaski," ütleb Uuspõld.

Mart Juur ja Andrus Kivirähk asusid pärast nime leidmist Zorrole lugusid kirjutama. "Mina mõtlesin välja, mismoodi ta välja näeb. Läksin vanaema sahtli kallale, leidsin sealt hunniku vanu prille ja mõtlesin, et kahed prillid on parem kui ühed. Ka barett on väga hea, kui see on pruuni värvi. Ja püksivärvel peab olema üle naba. Selle ma varastasin Andrus Vaarikult."

Zorrot näeb Jan Uuspõllu uues etenduses "Oma jope", kus temaga liituvad ka teised Uuspõllu parimad tegelased. Etenduses kuuleb ka muusikat, kuid mitte omaloomingut. "Kõik tahavad praegu Nublut ja mõtlesime, et meil pole mõtet midagi muud teha. Ise tahame ka Nublut kuulata, aga Nublu kontserdile me sisse ei saanud, sest ukse taga oli järjekord. Mõtlesin, et teen siis ise Nublut."