Urmas VainoFoto: STANISLAV MOSHKOV
Tele
8. september 2018, 14:41

Urmas Vaino: viimasel ajal toimunu on ebanormaalsuse tähelepanuväärne teine tasand (10)

„Olen praegu lugenud uskumatut teksti äsja alustanud saatejuhtide kohta. Sõbrad-ajakirjanikud, kallid kolleegid, paneme nüüd hetkeks kollasesse kaussi jahedamat vett, lisame mõned jääkuubikud ja teenime lihtsalt ühiskonda pärast seda, kui on väikene rahunemine toimunud!” ütleb Urmas Vaino (44), kes alustas ETVs saatejuhina 2007. aastal.

„See, mida on siiani öeldud telehommikute algajate saatejuhtide kohta, on jabur inetuseni välja. Nii mõnigi, kes on sule haaranud, on teletööd maitsnud ja peaks aru saama, mis töö see on. Väga vähesed neis kritiseerijaist on teles ise seda hommikutööd teinud ega hooma, mis see on. Kui televaataja arvustab või vihkab, siis see paraku käib asja juurde. Kurb on see, kui seda teeb ajakirjanik – see ei ole kindlasti ajakirjaniku töö vihata teist ajakirjanikku sel kombel, nagu see viimasel ajal on toimunud. See on küll juba ebanormaalsuse tähelepanuväärne teine level.”

Kriteeriumid, mille järgi hinnata saatejuhte viletsaks või heaks, on Urmase sõnul maitse asi. „Iga inimene eelistab üht ja põlgab teist, see õigus on normaalne,” ütleb ta. „Igal vaatajal on õigus armastada ja vihata, aga ma näen probleemi selles, kui laksima hakkavad ajakirjanikud. Ükski ajakirjanik ei ole tavaline televaataja. Mitte kunagi! Ta teab rohkem ja tal on kohustus mingeid asju mõista ning oodata. Minu meelest on see praegune laksimine kolleegi poolt kolleegile kuklasse tulistamine. See on karjuvalt ebaõiglane ja arusaamatu – see aasta on olnud tõeliselt eriline selle poolest.”

Loe täispikka artiklit siit.