Grete LõbuFoto: Teet Malsroos
Tele
8. september 2018, 16:26

Grete Lõbu: muidugi olin ma kriitika suhtes hästi tundlik (5)

„Tulin telesse tööle 2000. aastate algul ja ega ma tegelikult mäleta, millist kriitikat sain,” tunnistab Grete Lõbu (40), kes kuuendat aastat juhib koos Marko Reikopiga „Ringvaadet”.

„Sotsiaalmeediast ei teadnud me siis üldse midagi, olukord oli leebem, sest kriitika ja arvustamine tulid oma kolleegidelt, sõpradelt, sõprade sõpradelt ja tuttavatelt. Midagi ilmus trükimeedias ka. Muidugi olin ma ju hästi tundlik iga väikese kirjeldava sõna või hinnangu kohta, ilmselgelt need hinnangud mu peas ka ketrasid, aga kuivõrd ma neid ei mäleta, siis need mulle eluaegset traumat ei põhjustanud.”

Grete leiab, et ainuüksi tugev meeskonnamänguvaim ei pruugi teha ühest inimesest hiilgavat saatejuhti: „Vaatasin hiljuti üle Vahur Kersna saadet Urmas Otist ja mulle ei jäänud muljet, et Ott oleks olnud tohutu meeskonnamängija. Mulle jäi ikka väga see mulje, et ta teadis, mida ta tahab, ja hindas oma väärtust ning otsustas, et teeb niimoodi. Saatejuhi hindamise puhul loeb segu väga paljudest erinevatest asjadest: on saateid, kus mängib isiksus ja inimesed vaatavad saadet tema pärast. On saateid, kus saatejuht on pigem vahendaja, ja seal mängivad rolli hoopis teistsugused isiksuseomadused, mis teevad saatejuhist hea saatejuhi. Ning siis on veel diktorid-saatejuhid, keda on ka vaja – nemad võtavad toimetuse loodud stsenaarse plaani ning esitavad seda, mida neilt oodatakse. Nad panevad sinna oma sarmi ja kuulsa nime sisse ja on ka selles kontekstis suurepärased, aga kõik sõltub sellest, mis tema ümber on. 

Loe täispikka artiklit siit.