Andrus Kivirähk ja Mart Juur (paremal)Foto: Teet Malsroos
Tele
8. september 2018, 15:20

Mart Juur: mina pole saatejuht vaid harrastaja, kes käib aeg-ajalt televisioonis istumas (6)

„Esiteks pole mina mingi saatejuht, mina olen lihtsalt harrastaja, kes käib aeg-ajalt televisioonis istumas,” muigab teles „Ärapanijat” ja „Kirjandusministeeriumi” ning raadios „Rahva omakaitset” teinud Mart Juur (53). 

„Küllap seetõttu, et olen harrastaja, minult keegi midagi ei oota, ei näe keegi ka vaeva nahutamisega. Kuna mu ambitsioonid pole kõrged, siis pole ka inimestel mingeid kaebusi olnud.”

Et telehooaja algul kohe vastsed saatejuhid kriitikalaviini all uppuma kipuvad, on Mardi arvates üdini vale. „Kui näitleja saab enne viis aastat kooli proovisaalis õpetajate käe all harjutada, siis saatejuhid leitakse kusagilt ja neil ei ole aega harjutada,” lisab Mart. „Aitaks pilootide tegemine, aga heal juhul tehakse üks piloot, halvemal juhul mitte ühtegi, vaid minnakse kohe peale. Kui inimene alustab mingit asja, siis alguses ta ongi koba. Ses mõttes on natuke sooda tegelda uute saadete arvustamisega esimeste saadete põhjal. Tegelikult võiks lasta asjadel sisse elada, sest see on täiesti ennustamatu, millised asjad ellu ärkavad mõne nädala jooksul. Lõpuks võiks alati vaadata, kuidas läks hooaeg, sest see oleks juba telekriitika, millest ka midagi õppida ja järeldada.”

Loe täispikka artiklit siit.