Film

Eesti tänavuse Oscari-filmi „Võta või jäta“ võtted kulgesid suuresti väikseima osatäitja, imikust tüdrukutirtsu päevakava taktis

Reimo Sagor: harjutasin isa rolliks, kuidas mähkmeid vahetada ja kõike ühe käega teha (22)

LISA KOMMENTAAR

A9. september 2018, 11:30
See film on nagu õppevideo kõikidele meestele, kes siis saavad peategelasega suhestumise kaudu äkki aru, mida nende maha jäetud naissoost partnerid pidid läbi elama...Äkki mõni kino teeb ka eraldi seansid meestele selle filmi vaatamiseks. Eraldi psühholoogi/pereterapeudi kommentaaridega enne ja pärast filmi....Loodame, et Ekre muidugi vahele ei sekku kui järjekordsele soorollide lammutamise katsele....
maalt ja obesega9. september 2018, 19:23
Aga, miks jäetakse teine pool maha kui see on nii hea ja tubli?
A.9. september 2018, 23:04
Oi, nii naiivsed küsimused?
Vaadake siis seda filmi, saate teada, kui palju elu laste saamisega muutub...
8. september 2018, 19:35
Mul on ääretult hea meel, et filmi pearollis on üksikisa, mitte üksikema. Ei ole need isad mitteüks tera halvemad lapse kasvatajad. Millal aga Eesti kohtud sellele pihta saavad, ei oska lubada.
Taitsa õige !8. september 2018, 14:30
Tanan sind selle kommentaari eest! Minu kommentaar on - imelik Saame vast asjadest samamoodi aru! Aitah sulle!
Imelik8. september 2018, 14:24
Kui mees teatab, et titega haiglast koju tulete ise ja lapse isa 20-30 aastat lapsekasvatamiseks ei osale- tundub see v v v ok! Kuidas siis mehel on raskem, kui naisel. Mina jain täpselt sellisesse olukorda . Esimene mees suri - kasvatasin uksinda , teine loobus kohe toetamast! 30 aastat tagasi polnud mingit emapalka! Jätsin tasuva töö ja elasin ema korteris. Ema palga peal! Teine isa pole 15 aastat last nainud! Olen lapsed edukateks inimeseks kasvatanud. Tublid ja andekad! Kuid ma pole ainus ema, kes titega uksinda on jäänud... Koikdel emadel on olnud raskusi ja on praegugi. Huvitav , et mehel on raske titega hakkama saada ja tasuv töö jatta... Aga naisel on see nagu lumme k....
8. september 2018, 17:08
Oled lapsed tublideks ja andekateks kasvatanud küll aga ise sealjuures mõtlemisvõimes ja asjadest arusaamises tublisti kaotanud. Kas iga filmistsenaariumi juures nii valuliselt reageerid?
A.9. september 2018, 11:31
Need on need traditsioonilised soorollid Eesti moodi...
Mihkel Espoost8. september 2018, 14:04
Sisukad filmid on alati teretulnud,Eestis neid on ja aitähh tegijatele,nii noortele kui vanadele.
Marta8. september 2018, 12:54
Üksikisa on lihtsam olla, kui üksikema. Tean vene ajal, olime imikutega lastearsti kabineti uksetaga vastuvõtu järjekorras. Tuli üks noor isa laps süles, anti kiiresti istet, tuli õde kabinetist , ütles, tulge, tulge kohe kabinetti, teda koheldi eriliselt, et ta kuskil ei peaks ootama, ikkagi ISA lapsega!
8. september 2018, 18:35
vahet pole. kas kergem-raskem, aga igati imetlustväärt, kui mees lapsele pühendub.
Kuna suurelt jaolt mehed ei viitsi ei taha ega jaksa, siis norm isad on kangelased.
Iga hetk olen valmis neid kõiki imetlema, kuna keegi ei paneks pahaks, kui mees lihtsama tee valib ja mõnes ringkonnas lausa kohustuslik, et mees mingi monster olema peaks, vastasel juhul tuhvel.
Iga kell imetlen tõelisi isasid ja üksikisasid, sest neil pole kerge meite meeste ühiskonnas inimeseks või lausa ISAks jääda. Minu lugupidamine. Mis ei tähenda, et ma emadest ei hooliks ega lugu peaks.
imetav ema8. september 2018, 21:06
Kui on rinnalaps isaga arstil, siis temal ongi kiire, päriselt.
See8. september 2018, 11:13
polnud ka mõnekümned aastat tagasi, kui noored emad langevad masendusse ja sattusid ka Seewaldisse. Kurb on , kui sul pole sugulasi või sõbrannasid, kes tabavad sulle appi tulla.
Eks seda kardavadki paljud noored naised, et jäävad üksi. Mehel oleks nagu õigus edasi möllata, sõpradega väljas käia.
Siis veel imestatakse, et noored emad tulevad lastega välja, võib olla on see ainus kord mitme kuu jooksul.
Sedasi on olnud ka...8. september 2018, 11:17
on ju jutt, nüüd istu kodus ja millised olid tol ajal osadel olmetingimused...
NB! polnud neid toredaid pesumasinaid.
MINA olen alati mõelnud, et teen nendele inimestele maani kummarduse, kes selle nn. isepeseva masina välja mõtlesid.
Endal on kunagi RIGA-ga möllamisest seljavalud kindlustatud.
nonoh10. september 2018, 07:33
lapsi sünnib vähe. Kui lihtne on lapse saamine. Ja kui raske pärast üksikemaks olemine. Pole kellele toetuda. Kahjuks on üksikema ikka ka naine, kes soovib armastust ja seda alati, veel aastakümneid. Ta võiks ju silmad lahti hoida ja uue mehe leida. Aga olgem ikka ausad - kas mees soovib lapsega naist, teada ju kui raske on kaasaja karmis naudingute ühiskonnas lapsest korralik inimene kasvatada. Ja raha, raha, raha - kui sul juba lapsed endise naise juures....
Mari8. september 2018, 11:13
Eks see üks lapse väntsutamine ole..
jah8. september 2018, 19:04
Pikk kirjeldus sellest, kuidas lapse vajadustest lähtuvalt pani ülejäänud meeskond ka oma plaanid paika, kuidas arvestati kõigi ümbritsevate vajadustega, kuidas hoiti last ja kuidas ka näitlejal tekkis lapsega tugev side.
Ja siis keegi partsatab, et last väntsutati. See laps sai rohkem hoolt ja tähelepanu kui paljud teised. Närvilise ja hädas lapsega sa selliseid projekte ette võtta ei saa.
Liina9. september 2018, 11:03
No mina arvan küll, et see projekt tõi sellele perele nii palju eluenergiat juurde. Beebi esimesel eluaastal tunnevad väga paljud emad haigutavat üksildust, mahajäätust ja kurvastust, sest nad jäävad suletud maailma, kus isegi nende head sõbrad ei viitsi ega taha osaleda. Ma arvan, et sellel perel oli väga suur võit see, et kõik need tunded miinimumi sai keeratud, sest Noral oli kohe algusest peale väga huvitatud ja agar sõber.
ei saanud aru8. september 2018, 10:08
millest film on? üksikisa raskest elust. mis see erineb üksikemade (keda on meil tuhandete kaupa) elust? ja sageli kahe, kolme jne. lapsega. üksikisa on kangelane? no siis tuleb medal anda ja eritoetused. NB. ja ma ei ole üksikema... ja isegi mitte naissoost..
Qwert8. september 2018, 10:35
Siis sa oled veel laps kui aru ei saanud, millest film on.
Elukutseline Setu8. september 2018, 12:38
Oleks tagasihoidlik palve, et kui mingit kaupa/toodet reklaamitakse (anatud juhul filmi) siis võiks selle vastavalt ka pealkirjastada. Vastikult mõjub igale mõtlevale inimesele kui temaga püütakse sedasi poolvarjatult manipuleerida.
ohjah8. september 2018, 19:11
Film on film. Üksikemadest on ka filme tehtud ja mitte vähe. Üks film võib ju olla ka üksikisast.