TOLMFoto: Promomaterjal
Inimesed
7. september 2018, 17:08

Kultuur tolmab taas! EKKM-is toimub kunsti- ja muusikafestival TOLM

14.-15. septembril hõivab Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi (EKKM) kireva kavaga kunsti- ja muusikafestival TOLM. Festivali tegevused ja väljapanekud sisustavad muuseumi kolme korruse saalid, katuse, hoovi, garaaži ja külaliste surematud hinged.

Festivali kunstiprogrammis tutvustatakse osalenute töid. Teatud mõttes on tegu väga materiaalse ettevõtmisega, kus vabas õhustikus keskendutakse koostööle ja -loomele nii individuaalselt kui ka (juhus)kollektiivselt. Ühtlasi antakse kunstnikele vabad käed mitme aasta näituste ülejääkide kasutamiseks. Loomulikult ühendatakse festivalil ka kunsti- ja muusikaskeenesid ning nende publikut.

Kunstiprogrammi panustavad Hanno Soans, Mihkel Ilus, Laura Põld, Anu Vahtra, Edith Karlson, Henri Hütt, Sigrid Viir, Marten Esko, Johannes Säre jt.

Festivali muusikaprogrammis üles astuvaid artiste võib nimetada professionaalseteks asjaarmastajateks, kes kipuvad “muusiku” sildi eest ära libisema. Muusika on neile pigem eneseväljendus- ja kõneviis kui amet.

Rivis on Soundcloudi räppstaarid marp$, Sipelga14, Mick Moon, Florian Wahl ja Regret, rokkarid Zahir ja Keetai, poistebänd Mees Inc., Riia-Londoni post-popi diiva Elizabete Balčus ning Peterburi dub-techno duo Adubtors. Samuti on pidulikult esindatud Helsingi põrandaalused kooslused Melting Hearts, Jehu, Pilot Prince ja Hash.

15. septembril toimub EKKM-i hoovis ka kunstnike vestlusring, kus arutatakse suuremaid kunstilisi probleeme. Vestlust juhib Maarin Mürk.

Rohkem infot ürituse kohta leiad Facebooki lehelt.