Burt Reynolds 1978. aastal poleerimas oma tähte Hollywoodi kuulsuste alleel. Täna upub see täht tema mälestuseks toodud lillede alla. Foto: AP/Scanpix
Ilu ja mood
7. september 2018, 10:39

HÜVASTI, STIILIIKOON: fakte Burt Reynoldsi vuntsidest (1)

Sel aastal tuleb movember teisiti. Enam ei saa ninaaluse karvariba kasvatamisel võtta eeskuju elavalt legendilt Burt Reynoldsilt, sest teda pole enam meie hulgas. 6. septembril 82-aastasena surnud filmistaari oleks ilma uhketa vuntsita sama mõeldav ette kujutada kui jõuluvana ilma valge täishabemeta. Toome välja paar fakti legendi vuntsidest ja nende populaarsusest maailmas.

* „Selline näeb välja ilus vunts,“ pealkirjastas GQ oma fotogalerii kümnest tänapäevasest tuntud ägedate vuntside kandjast. Kiitust pälvisid näiteks Brad Pitti, Jude Law' ja Zac Efroni vuntsid, aga juhtlõigus märgiti sisuliselt ära, et ninaaluste karvade vallas on kaks erinevat taset: on vuntsid ja on Burt Reynoldsi vuntsid.

* The People aga on valinud välja kõige ilusamad 1970-ndate vuntsid. Kui midagi on nimetatud ägedaks nii 70ndatel kui nullindatel, siis on see ilmselgelt ajaproovile võimsalt vastu pidanud. Jah, muidugi valis see väljaanne üheks stiilseimaks vuntsipaariks Reynoldsi oma filmis „Smokey And The Bandit“.

* Saksamaal tegutses 1990-ndatel lühikest aega plaadifirma Burt Reynolds Moustache Records. Selle label'i alt anti välja üks jazz-metal'i album.

* Väljaanne Uproxx tähistas mõned aastad tagasi Reynoldsi 79. sünnipäeva sellega, et koostas ülevaate tema filmivuntsidest läbi ajaloo. Vaadata saab seda SIIT.

* Facebookis on juba aastaid Reynoldsi vuntsidele pühendatud lehekülg „Burt Reynolds' Moustache“. Äsjase seisuga oli sel ligi 3000 jälgijat ja 3200 lembijat. „Meil pole sõnu, et piisavalt väljendada oma kurbust selle uudise üle,“ kirjutas Reynoldsi surma järel lehekülje administraator. „Godspeed, Bandit!“

* Väljaanne The Telegraph nimetas oma järelehüüdes Reynoldsit Hollywoodi südameröövliks ja põhjendas seda kolme omadusega: vuntsid, matšolikkus ja säravad silmad.

* „Fännidel on Burt Reynoldsi lahkumise puhul palju leinata: tema filmid, naised, humoorikad ütlemised ... ja tema vuntsid,“ kirjutas Heavy.com.

* Twitteriski on legendi iseloomulikku näokaunistust taga leinatud. „Burt Reynoldsi vunts on vuntside Chuck Norris,“ kirjutas keegi Jake.

* Paljud fännid on teatanud oma kavatsusest kasvatada endale nüüd ja kohe vuntsid Burt Reynoldsi mälestuseks.

Hüvasti, vunts!

Burt Reynolds 2005. aastal. Foto: Reuters/Scanpix