SEISUS KOHUSTAB: Ülemises reas on Sussexi hertsoginna Meghani rõivastuse näited enne maikuiseid pulmi, alustades elegantsest valgest mantlist kihluse väljakuulutamisel 27. novembril 2017. Alumine rida kujutab endist telenäitlejannat juba prints Harry seadusliku abikaasa staatuses. Diskreetsed värvid, pikad kleidid ja ontlikud kaelaaugud kõnelevad kuninglikust etiketist, kuid moefännist Meghan on oma stiilile truuks jäänud. Foto: AFP/SCANPIX
Inimesed
6. september 2018, 21:13

Hertsoginna Meghanist sai maailma moemuusa nr 1 (7)

Endine näitlejanna Meghan Markle pole nelja kuudki prints Harryga abielus olnud, ja juba kuulutas Ameerika ajakiri People ta 2018. aasta stiilseimaks kuulsuseks. „Meghan on aina uuesti ja uuesti tõestanud, et kõik, mis ta selga paneb, muutub läbimüügihitiks,“ kiidab People uut stiili-ikooni. 

Hiljuti 37. sünnipäeva tähistanud Meghan sai maailma üheks jälgitumaks naiseks niipea, kui tema armusuhe prints Harryga oli ilmsiks tulnud. Iga Meghani ülesastumine pälvib suurt tähelepanu ning kui tegu pole just hirmkallite kõrgmoekunstinäidetega, tormavad jüngrid iidoli seljas nähtud rõivaid kohemaid ostma. 328dollariline Club Monaco kleit, mida Sussexi hertsoginna kandis sõprade pulmas, müüdi läbi mõne tunniga. 740dollariline Strathberry käekott kadus aga riiulitelt juba 11 minutit pärast seda, kui fotograaf selle Meghani õlal jäädvustas. 

SEISUS KOHUSTAB: Ülemises reas on Sussexi hertsoginna Meghani rõivastuse näited enne maikuiseid pulmi, alustades elegantsest valgest mantlist kihluse väljakuulutamisel 27. novembril 2017. Alumine rida kujutab endist telenäitlejannat juba prints Harry seadusliku abikaasa staatuses. Diskreetsed värvid, pikad kleidid ja ontlikud kaelaaugud kõnelevad kuninglikust etiketist, kuid moefännist Meghan on oma stiilile truuks jäänud.  Foto: AFP/SCANPIX

Meghan on aastaid eelistanud ühevärvilisi ja lihtsa lõikega šikke rõivaesemeid, mis toonitavad tema õblukest kuju. Enne seda, kui tema näitlejakarjäär seriaaliga „The Suits“ hoo sisse sai, töötas ema poolt tumedat verd neiu modellina. Teda on tihti nähtud New Yorgi moenädalal ning ta ei karda miksida odavat ja kallist moodi. Oma stiilieeskujuks on Meghan kunagi nimetanud Pariisi Vogue'i peatoimetajat Emmanuelle Alti. „Mulle meeldib prantsuse stiil: kui su rõivastus on viks ja viimistletud, peab miski olema veidi lohakas – juuksed, meik ...“ 

Maikuus oma unelmate printsiga altari ette astudes peegeldas miss Markle oma moeveendumusi: lakooniline pruutkleit oli tellitud Givenchylt, kuid kohevast juuksekrunnist rippusid salgud välja. 

Kuningliku pere liikmeks saades on Meghan rõivastumisetiketti järginud, kuid selle piire ka nihutanud – hiljuti kandis ta näiteks smokingistiilis minikleiti, mis näiteks prints Williami abikaasa Catherine'i seljas olnuks mõeldamatu.

Foto: AFP/SCANPIX

Ka pükskostüümilembust pole Meghan olnud nõus enesest välja juurima, mis sest, et Briti õukonna daame tavaliselt pikkades pükstes ei nähta. Nii hertsoginna Catherine kui ka Meghan on mitu korda oma rõivastusega avaldanud austust abikaasade kadunud emale Dianale. Kuid Briti stilist Alex Longmore märgib: märksa enam võib Meghani stiili võrrelda Angelina Jolie omaga. Tihti on nende rõivavalikud äravahetamiseni sarnased. Mõlemad armastavad ihuvärvi kontskingi, kehasse töödeldud mantleid ja seksikaid musti komplekte.