Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. september 2018, 15:04

Koroner: The Cranberriese lauljanna uppus purjuspäi vanni (5)

The Cranberrise solisti Dolores O'Riordani surma põhjus tehti teatavaks alles nüüd, ligi üheksa kuud pärast tema ootamatut lahkumist.

The Guardiani teatel leidis Lääne-Londoni koronerikohus, et 46aastane lauljanna uppus alkoholijoobe mõju all vanni.

Uudis tehti teatavaks täna, 6. septembril, mil kolme lapse ema võinuks saada 47aastaseks.

Hittidest "Zombie" ja "Linger" tuntud O'Riordani surnukeha avastas 15. jaanuari hommikul kella 9 paiku Londonis Park Lane'il asuva Hiltoni hotelli toateenija. Staar lebas numbritoa 2005 vannis selili vee all. Parameedikute saabumiseks olid politseinikud juba elustamist alustanud, kuid kell 9.16 tunnistati Dolores surnuks.

Koroneri teatel tuvastati lauljannal tuvastati 3,3promilline joove. Veres oli alkoholi üle nelja korra rohkem, kui on Ühendkuningriigis auto juhtimisel lubatud.

O'Riordan oli suitsetanud ka terve paki sigarette ning pruukinud kangeid ravimeid, nende seas lorasepaami-nimelist rahustit. Surmaeelsel ööl kell 2.10 oli avatud tema numbritoa minibaar. Sündmuskohalt leiti viis tühja minipudelit ning 35 cl tühi šampanjapudel.

Iiri lauljanna oli aastaid maadelnud bipolaarse häire ja alkoholismiga, kuid koroner dr Shirley Radcliffe'i sõnul ei osuta ükski asitõend enesetapule. "See paistab olevat lihtsalt traagiline õnnetus." 

Septembris oli O'Riordan alkoholi ja lorasepaami mõju all kirjutanud hüvastijätukirja, mis viitas enesetapuplaanile. Kuid lauljannaga mullu 26. detsembril telefonitsi rääkinud USA arst Robert Hirschfeld kinnitas, et toona läks Doloresel hästi ning ta ei joonud. "Ta oli esimesel jõulupühal veidi kurb ... enesetapumõtteid ei olnud."