Patune PoolFoto: Alar Truu
Saund
6. september 2018, 12:03

Patune Pool Neeme Järvi kriitikast: meil kõigil on mõnikord tahtmine midagi öelda (107)

Kolmapäevases "Pealtnägijas" kritiseeris dirigent Neeme Järvi ansamblit Patune Pool. Duo liikmed Sünne Valtri ja Edvin Petrov asja aga liiga tõsiselt ei võta ning jätavad kõigile õiguse oma arvamuseks.

"Kes on Patune Pool? Need on need hullud, kes üldse ei tea muusikast mitte midagi. Absoluutselt pole aimu ka, mis hea muusika on ja need lähevad selle valega kaasa," lausus Järvi "Pealtnägijas".

Sünne Valtri lausub, et ei hakka kellessegi tema väljaütlemiste tõttu negatiivsemalt suhtuma. "Meil kõigil on mõnikord tahtmine midagi öelda, arvan, et see on väga okei," sõnab Sünne, et ei pea austatud dirigendi peale tema väljaütlemise tõttu viha.

"Arvan, et sellest ei pääse keegi, kes on juba avalikus pildis. On neid, kes vihkavad ja neid, kes armastavad," teab Valtri ja lisab, et pika vihaga ta ei ole.

Ka Edvin Petrov ei ole Järvi sõnavõtust häiritud. "Igaühel on oma maitse," ütleb ta. "Meie teeme ikka seda, mis meile meeldib. Mida populaarsem asi on, seda rohkem on inimesi, kellele see ei meeldi. Kuid seda rohkem on ka inimesi, kellele meeldib. Need, kellele ei meeldi, ei pea meie muusikat kuulama. Keegi ju ei sunni, see ei ole kohustuslik kuulamine," lausub Petrov.