Jaan RannapFoto: Aldo Luud
Saund
6. september 2018, 11:00

„Nublu” autor Jaan Rannap: olen isegi pisut solvunud, et see noor härra minuga ühendust võtnud ei ole (52)

Nublu on praegusel hetkel nimi, mis ei tohiks enam kellelegi võõras olla. Lisaks sellenimelisele räpparile soovib turvafirma AS G4S Eesti "Nublu" kaubamärki patenteerida. "Vikerhommik" uuris "Nublu" isalt, lastekirjanik Jaan Rannapilt, mis tema asjast arvab.

Rannap sõnab, et G4S pöördus tema poole ning nad ostsid "Nublu" kasutamisõiguse. "Olin kohe nõus, sest nende idee, et Nublu oleks seotud suitsu- ja vingugaasianduritega, sobib kõigiti Nublu kuvandiga. Nublu on raamatus ju oma loomuselt ja tegevuselt tuletõrjele ja taolistele hädaohtudele tähelepanu juhtinud."

Küll aga sõnab Jaan, et räppar Nublust ta aru ei saa. "Minu meelest see ei käi kuidagi kokku. Ma olen isegi pisut solvunud, et see noor härra minuga ühendust võtnud ei ole ja hakkas lihtsalt ennast Nubluks nimetama," on Rannap õnnetu, et noormees väikeselt koerakeselt nime ära võttis.

"Muusikavoolud ju muutuvad ja mina räppi eriti muusikaks ei nimetaks. See seisab muusika ääre peal. Mina ei olnud tegelikult selle räppari lugusid üldse kuulnud. Kui ma nüüd ühest Nublu uudisest kuulsin, siis YouTube'is vaatasin ja kuulasin. Ega see minu vaimustust küll ei tõstnud," tõdeb Jaan, et temast räpilugude kuulajat ei saa.