Trad.Attack! Tallinn Music WeekilFoto: Martin Ahven
Saund
6. september 2018, 10:27

Algas Tallinn Music Weeki festivali esinejate taotlusvoor (1)

Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) toimub tuleval kevadel 25.–31. märtsini. Festivali muusikaprogrammi artistide taotlusvoor käivitus neljapäeval TMW kodulehel ning programmi kinnitatud artistid kuulutatakse välja 2019. aasta veebruari alguses.

6. septembrist kuni 1. novembri südaööni on avatud veebipõhine taotlusvoor muusikutele, kes soovivad tuleval kevadel TMW festivalil üles astuda. Avaldused on oodatud nii sooloartistidelt kui ka suurematelt kooslustelt, nii interpreetidelt kui ka heliloojatelt üle kogu maailma.

Tuleva aasta märtsi tervet viimast nädalat katva linnafestivali keskmes on kolm päeva vältav muusikaprogramm, mille koostab 1. novembriks laekuvate esinemistaotluste põhjal TMW korraldustiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka rahvusvaheliste muusikaettevõtete esindajad, ürituste korraldajad ja erinevate žanrite asjatundjad.

Kümne tegutsemisaasta jooksul on TMW festival kujunenud lisaks Eesti artistidele oluliseks väljundiks ka üleilma muusikakogukondadele. Tänavu kevadel toimunud juubelifestivalile laekus esinemistaotlusi ligi 1500 artistilt enam kui 50 riigist ning programmi kinnitati üle 260 artisti 30 riigist, teiste seas põhjanaabrite legendid Ismo Alanko ja Kimmo Pohjonen, Islandi alternatiivmuusika keskseid tegelasi Högni, USA ska veteranid The Toasters, Inglismaa alternatiivroki uus tulija Suzi Wu, India indie-roki täht Alluri ning paljud Venemaa ja Ida-Euroopa põnevaimad artistid.

Eesti artiste kinnitati kavasse ligi 130. Tallinn Music Weeki partnerite Telia ja Telliskivi Loomelinnaku välja pandud ning festivali delegaatide ja publikuhääletuse tulemusena välja selgitatud artisti-auhinnad võitsid tänavu Mart Avi, Mari Kalkun ja Holy Motors.

TMW festivalipassid on kuni 12. septembrini müügil soodushinnaga 35 eurot festivali veebipoes. Festivalipass tagab pääsu kõikidele TMW muusikaprogrammi kontsertidele ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames.