Saund

Neeme Järvi: kes on Patune Pool? Need on need hullud, kes ei tea muusikast midagi (83)

LISA KOMMENTAAR

Rain7. september 2018, 18:50
Lihtsalt jube lugeda (ausalt öeldes ise ka ei tea miks üldse teen seda, saaks kindlasti oma aega palju mõistlikumalt rakendada..) kui paljud inimesed arvavad, et üks on see "ilus muusika" ja siis teine mingi müra/lärm ja võib-olla siis midagi vahepealset ka veel. Selline "mina ja maailm" mõtteviis on nii laiaulatuslik paraku. Kallid inimesed, kas teil tõesti on nii raske mõista, et muusika on maitse-eelistus nagu näiteks ka toidud. Arvatavasti te krititseerite ka kõiki neid kellele ei maitse täpselt samad toidud nagu teile. Ja haritusega pole küll siin mingit pistmist. Olen 2006 lõpetanud muusikakooli klaveri erialal, heade ja väga heade tulemustega ning võib öelda, et kokkupuuteid klassikalise muusikaga on selle 7 aasta jooksul olnud ikka päris põgusalt. Oma vabal ajal ma aga klassikalist muusikat ei kuulanud ega ka tee seda praegu, kuid sellegipoolest ma ei tee seda kuidagi maha. Beethoven, Bach, Mozart ja teised klassikud olid oma aja geeniused, mida võib näha nende teoste kompositsioonist. Vaatamata suhteliselt pika-ajalisest kokkupuutest klassikalise muusikaga, ei ole see muuusika minu jaoks nauditav. Muusika, mida mina tõeliselt naudin ja ka ise nüüdseks üle 10 aasta hobi korras produtseerinud, on just see mida teie, kitsarinnalised, nimetate MÜRAKS. Kuid just elektroonilise muusikastiilidel on meloodiad ja helid mis kuulates on MINU JAOKS elamus ja nauding. Pange tähele kuidas ma rõhutasin fraasi "MINU JAOKS", ehk lõpuks hakkab teilgi midagi koitma, et see siiski on muusika ja muusikalised maitsed varieeruvad.. Andke andeks inimesed, keda solvan oma arvamusega, ma pole üldiselt nii ründav aga pidevalt nähes seda maha tegemist, teiste mittemõistmist ja end maailmanabaks pidamist, lihtsalt ärritab. Toredat õhtut ja mõistvat suhtumist kõigile!
Miks6. september 2018, 19:20
te arvate,et ainult klassikaline muusika muusika on?Minule küll ei meeldi süngemeelne ja melanhoolne klassika. Noored vajavadki tümpsu,energiat. ABBA on ete näide sellest. Millegipärast seda ansamblit ei julgeta kritiseerida. Ka popmuusika,kaugel Tahmaninovist,Wagnerist jne. Igaühel oma maitse ja jea,kui kõigile on midagi. Me ei pea mõtlema,tundma,tahtma kõik ühtemoidi. Vastasel juhul oleksime kloonitud robotid. On õnn,et oleme kõik erinevad ja mitte igavaöt ühtemoodi. Ma ei leia,et keegi oleks hull sellepärast,et talle klassika ei meeldi. Ja teisi materdada erineva maitse pärast on kohatu.
Ega ainult süvamuusika' pole klassika!9. september 2018, 10:39
ABBA on ju ka kerge muusika (levimuusika) klassika.
Noh6. september 2018, 15:57
Küsiks vastu.kas härra maestro poolt loodud (kui ta üldse on midagi loonud) helide kogum mida ta ise klassikaliseks muusikaks nimetab on üldse muusika?ma ütleks et see on rohkem erinevate instrumentide poolt tekitatud müra.
mida te siin taplete.6. september 2018, 14:09
"patune pool " ongi ju labane, eesti süldimuusika
köhh6. september 2018, 12:58
maestro viskas villast. Tantsumuusikal on oma nišš ja väga oluline nišš. Tahaks näha, kuidas te restos seal Luikede järve saatel hüppate v ööklaabis Beetoveni saatel poognaid veate!
johh6. september 2018, 13:09
100% nõus, aga Patune Pool ei tee tantsumuusikat. Nad teevad primitiivset sülti, mille järgi läheb tantsima vaid inimene, kellel puudub igasugune rütmitaju.
joh to johh6. september 2018, 13:31
Sa tantsi siis Järvi järgi.
Noh6. september 2018, 16:00
Vaadake johh.peale valsi ja foxi pn ka teisi tantse mida wagneri või pärdi järgi tantsida ei saa
6. september 2018, 12:54
Muide, kes te siin väidate, et klassikalist muusikat kohe üldse ei kuula, et ei kõlba ja kõrvad ei talu jnejne, kas te kinos käite? Enamiku filmide soundtrack on ju klassikaline muusika. Kas panete siis kõrvad kinni või? Arvo Pärt on kuuldavasti kõige enam filmides kasutatud helilooja.
Eino Taruk6. september 2018, 11:46
Enam vähem nõus, mööndustega. Samas on huvitav, et tema väide ei tekita suurt skandaali ja nördimust. Muusika on kunst, ja kujutage nüüd ette, et mõni meie suurmees kuulutaks avalikult, et moodne kunst pole kunst vaid purgistt ja Entartete Kunst (kusjuures tal oleks samuti õigus)
teeme lihtsalt selgeks6. september 2018, 11:46
mitu kalssikaraadiot on? üks? seegi riigi ülalpidamisel?
mitu muu muusika raadiot on? palju? ja paljud eraraadiod.
.
palun nüüd statitikat, kui palju on klassikaraadiol kuulajaid? vähe?
ja kui palju muudel raadiotel kokku? palju?
.
pole mõtet vaielda, klassikaline muusika on vähemusele, miskipärast peetakse nii elitaarseks, et wannabe läehb ka ooperisse ja pärast uhkustab, kuigi sõbrale tunnistab, et jube oli.
saan aru, et on ka selle muusika fänne, ja tore on, aga neil on looduse poolt antud selle nautimiseks võime, igaühele pole ja selle võime puudumise tõttu inimesi mõnitada on labane.
6. september 2018, 11:51
Klassikatähti vaatasid minu meelest küll massid, ei ole see midagi nii elitaarne, lihtsalt inimesi on vaja harida.
Tümps6. september 2018, 11:38
Paljud said Patusest Poolest teada alles siis, kui see laiali läks. Mis siis imet, kui aulikul maestrol pole aimugi, kes või mis see oli. Ei tasuks solvuda eaka muusiku tõekspidamiste peale. Seda enam, et professionaalist lahutab diletanti kuristik.
Kõmps6. september 2018, 13:35
Päris nii ei ole, ta paistab väga hästi teadvat: "Need on need hullud, kes üldse ei tea muusikast mitte midagi. Absoluutselt pole aimu ka, mis hea muusika on ja need lähevad selle valega kaasa,"
what is love? baby don't hurt me6. september 2018, 11:34
Neeme Järvi näib olevat mitteeuroopalike väärtustega vihakõneleja,
kes näikse kategooriliselt eitavat, et erinevus rikastab.
Neeme Järvi käitumine on talumatu, sest ta peab ennast ülbelt teistest paremaks halvustades helikeelt, mis meeldib rohkemale hulgale rahvale kui tema orkestreeritavad-dirigeeritavad viiulikääksutamised.
Neeme Järvi on vanas kinni, s.t minevikuinimene, kes ei mõista kultuuri olulisemaid toimemehhanisme ega seda, et väga paljud inimesed klassikalise sümfoonilise muusika (sh tema dirigeeritavatel) kontserditel ei ole seal mitte helikeele nautimise huvist, vaid tõusiklikust enese eksponeerimise intensioonist, sest enese näitamine kontserdil pidavat olema prestiižne ja staatuse sümbol.
Veel halenaljakam on see, et juba enda eluajal, 10. septembril 2018. aastal,
[
https://www.linnaleht.ee/895445/tallinnas-hakkab-soitma-neeme-jarvi-nime-kandev-tramm
Neeme Järvi nimeline KT-6 saadetakse liinile esmaspäeval, 10. septembril kell 15.00 Kadrioru luigetiigi kõrval asuvalt rööbasteelt. Kohal on maestro isiklikult. Muusikat teeb ERSO Brass.
]
on Neeme Järvi nõus kaasa minema avantüüriga, osalema üritusel Kadrioru pargis, kus trammile (sic!) antakse tema nimi. Selline käitumine ei ole kohane härrasmehelikkusele, vaid kultuurtõusiklikule matslusele.
See oleks täielik blamaaž isiku jaoks, kes oleks Kulturmensch (erialatermin saksa keeles).
Osalemine sellisel üritusel demonstreerib ilmekalt, et Neeme Järvi seda ei ole – "Neeme Järvi ist kein Kulturmensch".
6. september 2018, 11:36
ta avaldas oma arvamust, nagu sinagi praegu. miks see halb on?
to / 11:36, 6. sept 2018 6. september 2018, 13:38
Halb on see sellepärast, et ta mitte ei kiitnud oma lemmikmuusikat vaid halvustas teiste lemmikmuusikat.
Nagu6. september 2018, 12:20
näeme,inimesi on erinevaid.Ise kuulan klassikalist muusikat tihti.Aga väga palju ka kerget muusikat,oleneb olukorrast.Patust muusikat ei tea,pole kuulanud.Nüüd viimasel ajal natuke räägitakse sellest küll.
Sinu jutu jägi tuleb välja, et ka mina peaksin ennast häbenema?6. september 2018, 12:32
Huvitav, kes teavad, et ma kodus kuulan klassitisstlstlikku muusikat, naudin seda?
Lähen kontserdile, teinekord on tegemist, et pisar silma ei kipuks.
Kelle ees ma eputan?
Samas käisin külas naisel, kes aafriklasega abielus ja väga raske oli seda räppi välja kannatada.
Las igaüks otsustab ise, mis talle meeldib. Klassikaline muusika pole ainult aegade sügavusest pärit, see on muusika, millel on püsiv esteetiline väärtus ja mis ei aegu. Kas ma peaksin olema Winny Puhh fänn, et mitte lubjakas olla? Tänan, ei.
ilma emotsioonideta6. september 2018, 13:37
see su nn klassikaline muusika on vaid paarsada aastat vana, nii et rääkida selle püsivusest on naeruväärne. Sa lihtsalt arvad, et see on püsiv, sest paarsada aastat inimese eluea 80 aastat kõrval tundub suurena... tegelikult aga ei ole see mitte mingi pikk ajavälp, mille alusel saaks anda prognoose kaugemaks ajaks.
kahju jah,et oleme nii alla käinud6. september 2018, 11:20
Et arvame, et need PAELAD ja Patupooled om muusika! Igaüks on tänapäeval laulukirjutaja, va õmises ka iga laps omal hoovil oma joru, aga ta polnud veel HELILOOJA, nüüüd on ja see on KOLE KURB. Noored karglevad müra saatel ja nimetavad seda MUUSIKAKS, kuulake meremüha, see on kaunim jua ka tormihääl on parem kui see kuradi PATUNE POOL
Mina pole musikaalne inimene,aga vahet ilusa laulu ja müra vahel oskan ometi teha.ma keelaksin selliste isehakanud heliloojate loomingu avaldamise televisioonis, tehku oma hoovil,mis tahavad aGA NOORED MAKSAVAD SELLE MÜRA EEST HINGEHINDA ja neid peaks küll harima,mitte Järvisid hukka mõistma RAHVAS,TULE MÕISTUSELE!!!!
väga allakäinud6. september 2018, 13:09
mulle see patuste müra väga meeldib, autos käian kah nende plaati ühtevalu. Kui plaati ostsin, siis kõik krabasid patuste disci aga klassika poole ei vaadanud keegi. Vb sinna ongi koer maetud?
Brunn6. september 2018, 11:18
Muusika eri liike on nautimiseks rohkem kordades kui usuhullude eri ettekujutusi.
Taat6. september 2018, 11:11
Vajame nii klassikat kui ka "sülti"!
noh6. september 2018, 11:26
klassikat vajab mingi osa, klassika on kõrvadele jube valus.
Vaadake intervjuud!6. september 2018, 11:09
Küsimus oli kummaline, Neeme Järve ei saanud aru, et PEETI SILMAS MINGIT KONKREETSET BÄNDI!
Pärastpoole küsis, kas ma peaksin seda teadma?
*
Mina ka ei ela Eestis, erinevalt Järvist ma loen delfit ja ÕL-i. Ega ei teaks ka sellest Patusest Poolest midagi, kui solisti kaalualandamisest nii palju artiklid poleks olnud.
Poleks vaja olnud sellist küsimust esitada üldse!
Sama siin:6. september 2018, 11:43
sellist küsimust poleks pidanud esitama, ja veel hilisema repliigiga "Pole oluline." Vb isuäratav, aga pisut piinlik.
K.6. september 2018, 11:50
Arvan sama, et see oli täiesti kontekstist väljas küsimus. Minu silmis langes praegu Kärmase hinded kolinal...
6. september 2018, 11:09
Nojah. Ikka ühest äärmusest teise. Patune pool muidugi ei tee muusikat ja tantsida - päriselt tantsida - selle muusika järgi ei saa, pigem tammuda rütmi järgi. Aga Järvi muidugi ka liialdab. On väga head pop- ja rockmuusikat, jazzist ja etnomuusikast rääkimata. Tantsida on kõige parem bigbändi järgi, kes oskab mängida tantsumuusikat valsist tangoni, ladina-ameerika tantsudest rockini.
Ja teiselt poolt, ka klassika hulgas on igasugust jama, nt nn uus muusika, mis on puhas lärm. Eestis seda küll õnneks eriti ei viljelda. Pärdi eeskujul kirjutavad meie noored heliloojad ka peamiselt ilusat muusikat.
Seda Järvilt ei küsitud:6. september 2018, 11:22
"On väga head pop- ja rockmuusikat, jazzist ja etnomuusikast rääkimata."
Ei teinud ka konkreetselt kedagi maha, Patust Poolt ta lihtsalt ei teadnud. Kas oleks pidanud teadma, on see siis mingi pikemat aega tegutsenud ja väljapool Eestit tuntud kollektiiv? Kas eestlased peale naissolisti teavad, mis teiste bädi liikmete nimedki on?
6. september 2018, 11:46
Halloo, me oleme ju ühes paadis. Lugesite ikka mu kommentaari enne, kui vaidlema hakkasite. Ma tahtsin öelda, et Patust Poolt ei tohi kasutada kogu popmuusika võrdkujuna, sest on palju paremat popmuusikat kui Patune Pool, kellest ka mina midagi ei teadnud, enne kui nende laialiminekust rääkima hakati.
Seda Järvilt ei küsitud6. september 2018, 12:44
Ma kirjutangi sellest totakast "PATUSE POOLE" küsimusest, sest Kärmas isegi ei lisanud, et on mingi bändiga tegemist. Oleks lihtsalt võinud küsida, kas olete tänapäeva uute rahva seas populaarsust kogunud muusiika tegijatega.
Pealegi oli saade ju linti võetud, selle asemel, et hiljem ebalevalt öelda, et hea küll, oleks ju võinud selle osa välja lõigata.
Nii et oleme tõesti ühes paadis!
kle, wannabe6. september 2018, 11:28
tantsimine ei ole ainult teatud tantsud, kuidas sa nii tumba oled? ka igasugu break ja modern- jne on tantsimine.
6. september 2018, 11:42
Ma tõin lihtsalt mõne näite. See, mis toimub külakõrtsis Patuse Poole või Homenja saatel, on siiski midagi muud, aga las ta olla. Mida ma tahtsin öelda, oli see, et mitte AINULT Patune Pool ei ole tantsumuusika, oleks ikka väga üheülbaline samastada kogu tantsumuusika Patuse Poolega. Minu meelest on Patune Pool ainult üks piiiisikene nišitoode kogu popkultuuri suurel maastikul. Ja las tema olla seal. Ei maksa teda liiga suureks rääkida.
6. september 2018, 11:43
veel, no ga breaki ega moderni nüüd Patuse Poole saatel ei tantsi küll :)
Vivaldi Mozarti..6. september 2018, 10:59
klassika ööklubidesse! Normaalne!
Oleneb interpretatsiionist6. september 2018, 12:46
Tümps taha - miks mitte?
selline6. september 2018, 10:56
tuntud ja tunnustatud mees ja nii matslikult käitus.et ennast upitada,selleks ei ole vaja teisi porri tampida.üleolevalt käituda.see ei ole kellegi asi,kes millist muusikat armastab. tantsuklubidesse ei vii tšaikovski või mõne muu sümfooniaid.igaüks jäägu oma liistude juurde.
väga nõus6. september 2018, 11:29
alatult öeldud ja teisi solvatud. kõigile pole muusikalist kuulmist antud ja kaasasündinud "vea" tõttu alandada inimesi on ikka kohatu, et mitte öelda palju huIIemini.
oma edust huIIunud vanamees tundub olevat, minu jaoks aga nobody.
tallinlane6. september 2018, 10:49
Nii, nüüd on selge, ei hakka elu sees sõitma Neeme Järvi nime kandva trammiga! Just sellise ülbe väljaütlemise pärast, et muusika on ainult klassikaline muusika! Mees, haridus ei tähenda siinkohal HARITUST.
Ei ole Patuse Poole andunud fänn, kuid sedalaadi tantsumuusika ja nö "süldikas" meeldib väga. Olen lihtsalt elurõõmus inimene ja tantsin igal võimalusel (mitte balletti!) Ja oi õudust- laulan kaasa ka veel!
eemalseisja6. september 2018, 10:47
Kurb, et tunnustatud maestro teisi tunnustatud inimesi solvama on asunud - kui see nii on. Ta peaks vabandama - avalikult. Ebakohaste väärtushinnangute andmine sellise inimese poolt, keda ehk osa inimesi arvamusliidriks võib pidada, on kahetsusväärne.
OPt6. september 2018, 10:46
Ka neile peab midagi olema, kes muusikast midagi ei tea :)
Joh6. september 2018, 10:44
Klassikaline muusika on väga lai mõiste. Aga kui võtta näiteks Mozart, Beethoven, Verdi, Vivaldi või kesiganes sellest ajast , siis on nende puhul ju puhtal kujul tegu omaaegsete popmuusikutega. Seega nemad olid omaaegne "Patune pool". Selleaegne Järvi imetles ilmselt Bachi-eelset renessanssmuusikat.
6. september 2018, 11:14
Nad olid pigem ikka oma aja "Smilers" ja "Rock Hotel", oma aja levimuusika liidrid, mitte mingid külapidude süldipundid.
nii või naa6. september 2018, 11:31
aga ikkagi on mõte õige Joh-il.
Joh6. september 2018, 13:43
Pigem "Abba" ja "Beatles" ja "Queen". Samas suure tõenäosusega ei tee Järvi vahet.
jusss6. september 2018, 10:42
Olen ka hull ja käin rokkkontsertidel, mille piletitelt riik kõik maksud koorib, aga maksumaksjana pean sundkorras ka Järvi lõbud kinni maksma. Klassikud tohiks plõksida ainult siis, kui nad ülalpeetava staatusest loobuksid.
to: "maksumaksjana pean sundkorras ka Järvi lõbud kinni maksma" 6. september 2018, 11:12
??? Mida ja kui palju sa maksad, konkreetsemalt?
1980. aastal lahkus Neeme Järvi koos perega Eestist ning asus elama Ameerika Ühendriikidesse. Alates 1982. aastast on ta Göteborgi Sümfoonikute peadirigent.
.
to 11,126. september 2018, 11:35
siin oli mõeldud ju üldisemas mõttes, maksame siin igasugu ersosodi jne, ameerikamaksumaksja jälle konkreetselt siis järvit. kuidas sa sellest aru ei saanud, imestan.
ja kas tahad võita, et kui riigid ei promoks seda muusikat ja ei rahastaks, siis elaksid nad turumajanduse tingimustes ära? no kuule, ega ei elaks küll, ei oleks neid ppalju, kes maksaksid selle eest nagu suurte rokk-konsertite eest ollakse nõus maksma kallist piletit.
6. september 2018, 11:48
Ameerikas nad ei ela maksumaksja, vaid sponsorite rahast ja tippkultuuri toetajatest seal puudust ei ole, ainult et enne tuleb tõesti tippu jõuda.
jusssiga nõus6. september 2018, 11:33
just, ka mina maksan ja mitte vähe selle jama eest, mida võike osa vaid kuulab, igasugu klassikaline muusika siis. kui seda riigi raha eest ei promotaks, oleks see üldse marginaalne niššivärk tegelikkuses. no ei istu minu kõrva jaks, no ei istu, pisut ju võin kuulata, aga elamust ei saa, pole antud seda kõrva. ja kui pole, siis pole.
Alar16. september 2018, 10:39
Neeme Järvi jutt hämmastab mind. Pidasin teda muusikas professionaaliks, kuid tema väide, et klassikaline muusika on ainus "õige muusika", paneb küll imestama. Neeme Järvi "loogikaga" on rullnoka meelest ainult BMW auto ja ülejäänud autod on traktorid.
ja õigesti ütles ka6. september 2018, 10:38
see ei ole muusika. see on lärm, kisa ja kõrvade tapmine.
aga väga palju on inimesi, kes seda müra enda ümber vajavad.
ei vaja müra ega ka lärmi6. september 2018, 11:37
klassikaline muusika, näiteks ooper on minu jaoks kohutavalt ebameeldiv lärm. vabandust, aga nii on. ja ma pole ainuke, no vastik on kuulata, kuidas keegi kõõritab ooperit.
6. september 2018, 11:49
Mine ja käi kasvõi üks kord korralikus ooperimajas näiteks Traviatat vaatamas, siis räägime uuesti.
Gees6. september 2018, 10:33
Nad ei paegi teadma. Nad on tavaline kõrtsi/süldibänd ja kogu moos. Ja kõrtsidesse just selline just sobibki. Ega õllekates ometi klassikalist muusikat saa mängida.
Diees6. september 2018, 13:48
Saab küll. Tegelikult päris hea mõte. Kuulad Puccinit ja libistad õlut. Veel parem kui Järvi ise juhataks orkestrit.
Mhmh6. september 2018, 10:31
Kas keegi peab klassikalise muusika saatel jaanipäeva?
Jep6. september 2018, 11:14
Muusiakgurmaan6. september 2018, 10:31
Defineerigem esiteks mõisted, millest räägime. Kaldun pigem nõustuma maestroga, sest see, mida oponendid muusikaks nimetavad, ei ole seda kindlasti, iga helide kooslus ja järgnevus ei ole muusika. Eriti käib see nn. EDM kohta, mida saab kuulata ööklubides ja Weekendil. Aga sinna ei mindagi muusikat kuulama, ikka midagi muud tegema, ei tantsita muusika vaid ülevõimendatud rütmi järgi. Kaine peaga ei saagi seda teha, peab olema ka laksu all või purjus. Kes kuulab muusikat, kes midagi muud, head kuulamist, seni kuni jätkub kõrvakuulmist!
tavaline kuulaja6. september 2018, 11:38
käin klubides tantsimas ja alati kaine peaga. minu meelest on mingid hennesy-värgid seotud klassikalise muusikaga, mis räägib, et seda ei saa kaine peaga kuulata? mina ei saakski, jube kiun.
Hauli ...6. september 2018, 12:21
Olen kasvanud üles samuti patu lainel, aga jõudnud Elu arusaamistes sinna, kus eksisteerib ka Jumalus ning sellega kaasnevad klassikud ja muusika ... aga arvan, et ``patune pool`` oli samuti vajalik, sest suur osa inimestest elab pimeduses ning neid on tarvis juhtida ja valgustada (iseasi, kui õigele teele see bänd inimesi suunata suutis)!
to Muusiakgurmaan6. september 2018, 13:52
" iga helide kooslus ja järgnevus ei ole muusika "
Niiöelda kaasaegsem klassikaline muusika just sellel parasiteeribki. Samas on see sinu poolt "oponentide muusikaks" nimetatus välistatud.
aga6. september 2018, 10:27
Kumb siis ikka kommenteeris Pealtnägijas kas Neeme Järvi või Paavo Järvi? Kus on ÕL keeletoimetaja?
6. september 2018, 10:40
sellist inimest õl ei tööta.
ja nagu sa näed, antud loo soperdaja häbeneb ka ise, et töötab õhtulehes. ta ei julge oma nime artikli autoriks märkida. see on väga kõnekas fakt. miks inimene häbeneb, et ta sellise soga kokku kirjutas? piinlik on enda töö pärast? peabki olema.
mro6. september 2018, 10:23
mina näiteks ei tea Järvi muusikast midagi sest ei kuula seda.
Nojah, Järvi ongi dirigent, mitte helilooja6. september 2018, 11:17
Kui juhtudki midagi juhuslikult raadiost kuulma, ega sa tea ju, kes orkestrit juhatab. Tänapäeval ei mainita isegi muusika ja sõnade autorit - hea, kui üldse esitaja ja pealkiri öeldakse.
tibu...6. september 2018, 10:17
Puhas kuld, mida vana räägib... Patune pool on väga nõme. Prosta odav süldi muusika... Ajab iiveldama.
aga kuidas6. september 2018, 10:36
näiteks klassika muusika järgi peol tantsida :)? Igaks asjaks oma muusika.
vana ja tark6. september 2018, 10:11
Muuusikaga on minu meelest samad lood, mis paljude teiste asjadega elus- kui alg- , elik põhi asju ei tea, siis põhja alla ei saa...Kui inimene kõndima ei õpi, siis tantsima ka ju ei hakka...
Klassikaline muusika on jah see päris muusika, elik vundament, ilma seda tundmata võib kuulata mida iganes, aga iga kolin, mida tänapäeval tehakse ja muusikaks nimetatakse, jääb haritud inimestele muidugi võõraks ( kui ilusti öelda) , aga mida keegi kuulab- oma asi ,ega see, et saalid täis sellist publikut, kellele meeldib Patune pool...mis teha, need on erinevad maailmad, kus elavad hr Järvi publik ja patuse poole fännid..!
Kroko6. september 2018, 09:54
Hästi pani...Järvi on lahe mees :)
liiga6. september 2018, 10:37
ülbe, tema on ainult tõelise muusika viljeleja.
6. september 2018, 10:41
aga ongi. ta on sellise klassiga mees, et ta võib endale selliseid sõnu lubada. super.
hm6. september 2018, 11:15
just temasuguse klassiga mees ei tohiks selliseid solvavaid väljaütlemisi lubada.
Nüüd ikka arvamus Järvidest langes kolinal...
to hm6. september 2018, 11:41
naine 40+6. september 2018, 09:34
Kõik inimesed ei ole nii musikaalsed, et peaksid mõistma ainult hr. järvi poolt ettekantud heliteeoseid. nende järgi ju tantsida eriti pole võimalik, kus peaksid siis meie noored ennast välja elama? Ei meeldi ka Järvi ütlus, et "Patuse poole " muusikud peaks nii hullud olema, et ei kõlbagi noortele esinema? Miks nad siis ei tea muusikast mitte kui midagi kui tantsusaalid on rahvast tulvil? Tähendab, kõik need inimesed Eestis ei tea muusikast vähematki? See ei ole muidugi vanainimestele mõeldud muusika, kuid austatud dirigent oleks võinud jätta need mõtted enda jaoks.
6. september 2018, 10:42
pole õpetatud kuulama muusikat.
lähed kaubanduskeskusesse tümakas taob kõrvade vahele. juba õues hakkab peale. kisa kära ja lärm.
tänaval teismelised, oma kisakastidega ülbitsemas.
raadios saab õnneks valida, mida kuulata soovin.
kui hakkaks juba selliste pisiasjade muutmisega peale, nagu kaubanduskeskuse muusika valik. küll siis hakkas rahva suhtumine ka muutuma.
to 10.426. september 2018, 11:42
oh jeerum, kaitstagu meid selle eest, et poes mängiks klassika :D see oleks kohutav, peaksin kasutama kõrvatroppe.
6. september 2018, 12:18
Paremates poodides mängibki, ja muide, aitab suurendada läbimüüki, sest inimesed tunnevad end siis ilusama ja jõukamana ja mõtlevad: "oo, ma võin endale seda kallist parfüümi ju lubada!" - ja ostavadki selle ära.
ra6. september 2018, 10:47
kas Patuse poole järgi on võimalik tantsida ja ma ei räägi sellest purjust peaga suvalisest õõtsumisest?
ha6. september 2018, 11:24
klassika kuulajad õõtsuvad istudes ja kaine peaga,pole veel näinud kedagi klassikalise muusika esitlusel tantsimas
6. september 2018, 11:40
sest nad istuvad ja kuulavad ja naudivad helisid. mitte seda kõlaritest tulevat tümpsu.