Kersti KaljulaidFoto: Aldo Luud
Tele
5. september 2018, 20:23

VIDEO | President Kaljulaid „Pealtnägijale“: ka mind on diskrimineeritud (49)

President Kersti Kaljulaid andis "Pealtnägijale" intervjuu, kus paljastas muu hulgas, et temagi on naisena kogenud diskrimineerimist.

Saatejuht Mihkel Kärmas uuris, kas president, kelle ametisoleku üks läbiv joon on olnud nõrgemate aitamine ja neile tähelepanu juhtimine, on kogenud ahistamist või diskrimineerimist. "Diskrimineerimist ikka olen, jah," tunnistas president. "Läksin küsima, et tulevad valimised ja meil kontrollikojas olid kõik auditikoja juhid amtites valitud. Uus kolleeg oli tulnud majja, me keegi polnud temaga tuttavad. Ma küsisin, kas ta toetaks mind võib-olla ja ta ei tahtnud üldse rääkida. Ütles, et ma toetan teist kandidaati, sest ta on mees. Nii, et ikka olen."

Kaljulaid ütles, et selle vastu ei saa, et keegi kitsarinnaline inimene meid aeg-ajalt mingisuguse tunnuse järgi diskrimineerib. 

Kuigi Kaljulaidile ei meeldi, et tema esimeseks naispresidendiks olemist rõhutatakse ütles Kärmas, et ebavõrdsust kirjeldab ka see, et moeeksperdid ja etiketigurud analüüsivad presidenti kingadest kõrvarõngasteni. Meeste puhul seda ei tehta. "Mul on neist väga kahju. Nemad ei saagi teada, kas ka nemad käivad hästi riides ja on kenad," muigas Kaljulaid vaevumärgatavalt.