Jüri RatasFoto: Robin Roots
Eesti uudised
5. september 2018, 13:55

Ratas riigireetmisest: iga selline tegu saab karistatud! (7)

"Kahe Eesti kodaniku kinnipidamine riigireetmises kahtlustatavatena on sügavalt häiriv juhtum. Riigireetmine on üks rängemaid kuritegusid, sest salaja ja vaenulikult tegutsedes on petetud kõigi Eestimaa inimeste ning meie liitlaste usaldust," räägib peaminister Jüri Ratas teisipäeval tabatud riigireeturite kohta.

Riigireetmise avastamine on Ratase sõnutsi kahtlemata Eesti vastuluure ning teiste pädevate asutuste tõsise ja professionaalse töö tulemus. "Tänane uudis on üheselt mõistetav sõnum – igale süüdlasele jõutakse ükskord jälile ning iga selline tegu saab karistatud," on peaminister veendunud.

Eesti riigile tekitatud kahju väljaselgitamine seisab Ratase sõnul alles ees.

"Ma tänan kaitsepolitseiametit, kaitseväe juhtkonda ja prokuratuuri senise hea töö eest ning soovin neile ja teistele asutustele jõudu juhtumiga edasi tegelemisel. Alles pärast kõigi üksikasjade väljaselgitamist saame lõplikke järeldusi teha," märkis peaminister.

Ratas jätkas, et Eesti on valinud läbipaistva tee, kus vaenulike riikide ja eriteenistuste kasuks töötamise juhtumid avalikustatakse. "See on kohati raske ja valus, kuid kinnitab meie ühiskonna tugevust, võimekust ning küpsust otsustavalt tegutseda."