MARKO MIHKELSONFoto: Tiina Kõrtsini
Poliitika
4. september 2018, 12:09

Marko Mihkelson liitus Reformierakonnaga (71)

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson liitus Reformierakonnaga ja kandideerib märtsis toimuvatel riigikogu valimistel Harju- ja Raplamaal.

„Eelseisvatel valimistel on Eestil teha oluline otsus, kas toetada avatud mõtlemist ja edumeelsust ning lõigata kasu globaalsest arengust või olla hirmul, vihased ja endassetõmbunud. Maailma tundva ja vabadust hindava inimesega valin ma esimese tee ning see on ka põhjus, miks võtsin vastu Kaja Kallase kutse ja liitusin Reformierakonnaga,“ ütles Mihkelson.

Mihkelsoni ütles uudisteportaalile ERR, et Reformierakond esindab kõige paremini neid veendumisi, mida ta isiklikult poliitikas omab ja jagab. „Ma olen vaadetelt parempoolne. Pean oluliseks isikuvabadusi ja et inimesed oleksid ettevõtlikud. Et riik soosiks, et inimesed oleksid vabad ja ettevõtlikud,“ selgitas Mihkelson. „Kui ma lahkusin IRL-ist, siis nägin, et erakond vaatab oma konservatiivsetes vaadetes rohkem minevikku kui tulevikku. Ma arvan ka, et inimesed ei vali poliitikuid selle järgi, milline on tema veendumuste pagas poliitterminoloogilisel skaalal, vaid millesse ta usub.“

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles, et Marko Mihkelson on kahtluseta Eesti üks tugevamaid välis-ja kaitsepoliitika eksperte ning omab erakordselt häid suhteid paljude meie liitlasriikide võtmeotsustajatega. “Marko puhul on märkimisväärne ka tema oskus ja valmidus keerulisi ja kaugeid teemasid alati arusaadavaks rääkida. Seetõttu on mul väga hea meel, et ta meie erakonda tuleb,” ütles Kaja Kallas.

Marko Mihkelson on olnud ajalehe Postimees peatoimetaja ja Balti Venemaa uurimise keskuse juht. Alates 2003. aastast on ta olnud riigikogu liige. Ta on Eesti NATO ühingu nõukogu esimees ja rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse nõukogu liige. Mihkelson on kaitseliidu liige ja reservohvitser.

Eelmise aasta 26. juunil astus Marko Mihkelson koos Margus Tsahknaga IRList välja. Juba siis levisid spekulatsioonid, et Mihkelson liitub Reformierakonnaga.