Owe Petersell, Katrin Viirpalu "Terevisioonis"Foto: Kairit Leibold/ERR
Tele
4. september 2018, 09:40

Rahvas on rääkinud: Owe Petersell, aja habe ära, siis sobid televisiooni! (33)

Sellest sügisest äratab eestlasi "Terevisioonis" kauaaegne raadiohääl Owe Petersell. Paljud nurisevad, et värske saatejuht on külm kui kivi. Küsisime meie lugejatelt, mida nad arvavad Petersellist saatejuhina.

Tuleb välja, et küsimus pole mitte stoilises rahus, mida Owest õhkub, vaid hoopis milleski muus. Kommentaarides kumas läbi mõte, et muidu pole saatejuhil ju midagi viga – diktsioon on selge, head küsimused, aga habeme võiks enne kaamerate ette minekut ära ajada.

Nii mõnigi on avaldanud arvamust, et raadiosse sobis Petersell kui valatult, aga telesse mitte nii väga. Kommentaarides on kirjutatud ka sellest, et eelmisel aastal oli saade oluliselt särtsakam. Kuigi Owe on tagasihoidlik ja soliidne, muutub saade venivaks ja paneb haigutama.  "Algul tundus "Hommik!" nagu 20+ sihtgrupile, kuid päev-päevalt muutub "Terevisioon" selle kõrval venivamaks ja unisemaks. Teiselt kanalilt tuleb särtsu ja energiat, see tekitab hea tunde," kirjutab üks kodanik. "Vanemaks tegeva halli habemega Petersell oli nii igav, aeglane ja uimane. Tegemist peaks olema äratamissaatega, kuid välja kukub vastupidiselt. Keda häirib see "lõputu habeme teema", siis ekraanil peaks olema nägu, mis ei häiri," lausub teine.

On inimesi, kes on lummatud mehe heast diktsioonist ning eesti keelest ja nimetavad teda üheks parimaks valikuks seniste saatejuhtide kõrval. "Owe Petersell on fantastiline saatejuht! Ülihea diktsioon ja eesti keele oskus. Naudin iga tema saadet," on üks inimene kommentaarides avaldanud.

Samas on mõned kodanikud arvamusel, et Eestis ongi vaid kaks meessaatejuhti – Marko Reikop ja Urmas Vaino. Selgituseks märgitakse, et nad ei ürita kedagi meelitada ja kõigile meeldida.

Kokkuvõttes võib öelda, et Õhtulehe lugejad on Owega rahul. Ta on hea diktsiooniga ja soliidne. Habe pole see, mis inimesest hea saatejuhi teeb.