"Meie suvi iraanlastega"Foto: Kanal 2
Tele
3. september 2018, 21:05

KUIDAS MEELDIS? | Tuuli Roosma õpetas iraanlastele, milleks kasutatakse vetsupaberit (39)

Kui muidu oleme harjunud nägema, et Tuuli Roosma seikleb elukaaslase Arbo Tammiksaare ja kaksikute Kristjani ja Andresega ringi välismaal, siis sel suvel otsustasid Tuuli ja Arbo maailma avastamise asemel hoopis ise maailmaavastajaid võõrustada.

Tuuli ja Arbo kutsusid Eestisse külla oma iraanlastest sõbrad Fatemeh ja Mojtaba, kes pole kunagi välismaal käinud. Juba saate algul said iraanlased, kes koduloomi ei pea, šoki, kui nägid, et perel on kodus kass Käpik. Pereema Fatemeh kartis kassi väga ja nii tuli Tuulil naist neljajalgse eest mitu korda päästa. Samuti oli suur elevus tualetis käimise ümber – iraanis käiakse tualetis augu peal ja paberit ei kasutata, ning seetõttu oli külaliste jaoks vee ja paberiga vetsuskäik üsna naljakas.

Tuuli ja Arbo reisisaated on alati mõnusalt hoogsad ning kaksikud Kristjan ja Andres toovad ekraanile ka nunnumeetri. Lisaks on nad ise nii mõnusad ja vahetud inimesed, kes naeravad nende asjade üle, mille üle keskminegi eestlane. 

Kui muidu viivad Tuuli saated vaataja erinevatesse riikidesse ning inimesed, kes pole seal kunagi reisinud, saavad teada, kuidas mujal asjad käivad, võib "Meie suvi iraanlastega" mõnele vaatajale igav tunduda. Eestis on ju suurem osa asju juba nähtud. Siiski on saade kõike muud kui igav, sest teise kultuuri esindajate kohanemist Eestis on omamoodi huvitav vaadata!

Fatemeh ja Mojtaba, kes iga päev Meka poole palvetavad, kogesid ka Eesti jumalateenistust. Tore oli näha, et väidetavalt kinnised ja vaiksed eestlased muutsid iraanlanna Fatemeh'd lausa nii palju, et naine proovis esimest korda elus küpsetamata kala, kilu. Iraalased käisid isegi sekspoes, kus Fatemeh imestas, et on loodud kumminukud. 

Igatahes tundub, et Tuuli ja Arbo on iraanlastele Eestiga tutvumiseks välja mõelnud korraliku programmi, kust ei puudu rahvuslikud asjad ega ka väikesed vimkad. Ootame põnevusega järgmisi osi. 

Hea lugeja, anna teada, kuidas sulle meeldis "Meie suvi iraanlastega" esimene osa, ning mida oleksid sina kaugetele väliskülalistele Eestis näinud ja õpetanud?