Marko Reikop "Ringvaate" uues stuudios. Foto: Teet Malsroos
Tele
3. september 2018, 20:12

Marko Reikop: suvepuhkus muutus juba tüütuks, tore on tööl tagasi olla! (4)

"Ringvaade" naases täna suvepuhkuselt ning eetris olid taas tavapärased saatejuhid Marko Reikop ja Grete Lõbu. Saatejuhid jagasid saates pilte ja lugusid oma pikast suvepuhkusest. Reikop täitis sel suvel ka oma suure unistuse külastada kõiki Euroopa riike!

"Hakkad millalgi unistama, saad aru, et viis-kuus riiki on puudu, siis mõtled, et võiks ju ära käia! Unistused võivad täituda," rääkis Reikop tänases "Ringvaates".

Saatejuht aga nentis, et siis tekib uus mure, et mida edasi teha. "Mõtlesin, et kui kõik Euroopa riigid on käidud, läheks siis Gruusiasse!". Reikop nentis, et oli oma tuttavatelt Gruusia kohta väga palju head kuulnud ning sestap otsustaski oma silmaga kaeda. 

Jutt, et Gruusias eestlasi armastatakse, ei vasta tõele

"Ei tohi kuulata, mis inimesed räägivad. Mulle ei meeldinud," pidi aga Batumi linna külastanud Reikop kurvalt tõdema.

"Inimesed räägivad vaimustunult, milline see Gruusia on, et astud sinna sisse ja ei saa lennukilt maha, kuna sind ümbritsevad gruusia tantsu tantsivad mehed ja naised, suured veinipeekrid käes, pakuvad sulle seal oma leiba ja lahkud sealt suure õnnega, eriti, kui eestlane oled. Meilt küsiti umbes kolmkümmend korda, kust te pärit olete. Kui ütlesime, et Eestist, siis ainus reaktsioon oli, et kus see asub, seal Ukraina kandis? Kui arvate, et Gruusias eestlasi armastatakse, siis see ei vasta mitte vähemalgi määral tõele!" paljastab Reikop.

Küll aga peab mees Gruusiat erakordselt eksootiliseks kohaks. "Batumi on nagu ülisuur ehitusplats, kogu aeg töö käib," tõdes ta, näidates pilte, millel oli näha keset tänavat jäetud laevasid, millele olid juba majad ümber ehitatud. 

Eriti imestas Reikop ühe suvila üle. Tegu ei olnud mitte aga tavalise suvila, vaid vedelkütuse mahutist tehtud suvilaga. "Arvasin, et see on nali, aga näete, Gruusias on võimaik! Inimene on teinud vedelkütuse tünnist suvila, konditsioneer on sees ja elab!"

Positiivsete Gruusia omadustena tõi Reikop välja seda, et kõik on seal väga odav. "Kümne euro eest saab seal kõike teha, toidud ja elu on väga mõistliku elutasemega". Lisaks kiitis mees suurepärast toitu ja ilma. 

Reikop soovitab külastada hoopis Odessat

Küll aga külastas Reikop suve jooksul ka kohta, mis talle väga meeldis. "Ma soovitan väga käia Odessas. Mina käisin jaanipäeval Odessa ooperis, pilet oli kallis, istusin teises reas ja maksin seitse eurot. Sain lubada seda, olin raha kogunud!" naljatles ta. 

"Mulle väga meeldib Odessa olemus, seal on väga maitsvad toidud. Väga soovitan sinna minna, seal on suurepärane teenindus, heas tujus inimesed, kõik on väga taskukohane ja Eestist saab otse kohale ka," kiidab mees.

Lõpetuseks nentis Reikop, et oli tore puhata, aga samas on tore, et suvi läbi sai. "Pisut ära tüütas. Tore on tööl tagasi olla!"