Anna Curly Foto: Kadri Bank (Facebook.com/annacurlymusic)
Saund
3. september 2018, 11:48

FOTO | Nagu kaks tilka vett? Eeva Talsiga sarnanev Anna Curly: minult on küsitud, kas esitan ka lugu „Kauges külas” (11)

„Olen lugusid valinud just südame järgi ning ühel hetkel panin tähele, et minu repertuaaris on järjest svingilood. Võib-olla on oluline roll ka isal, kes mängis Glenn Millerit ja bugi-vugit, kui me õega väiksed olime,” rääkis „Terevisioonis” Anna Curly, kes esitab Ameerika 1920ndate muusikat kuni rock’n’roll’ini ehk 50ndateni.

Anna Curly, kelle pärisnimi on Anna Igosheva, sõnas, et valis artistinime neli aastat tagasi. „Minu perekonnanime öeldi kogu aeg valesti ning mõtlesin, et pean nimeks võtma midagi lühikest, tabavat ja kelmikat, mis ka minu välimusega kokku läheks. Siis tuligi Curly,” selgitas naine.

Kuigi rahvuselt venelane, räägib Anna hästi eesti keelt, mille sai selgeks Tallinna muusikakeskkoolis, kus õppis klassikalist klaverit. „Kui aus olla, oli algul päris raske, aga olen väga tänulik, sest sain keele suhu.”

Pärast keskkooli lõpetamist läks Anna Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiasse, kus jätkas klassikalise klaveri õpinguid, mis jäid aga käelihaste vigastuse tõttu pooleli. „Harjutasin usinasti, vahel mängisin ühte kohta seitse tundi järjest,” selgitas ta vigastuse tagamaid. „Mõtlesin, et see on märk ja peaksin eriala vahetama. Õppekavasse tuli muusikapedagoogika, mille üks kõrvaleriala oli popdžäss ja mulle on alati laulda meeldinud.”

Oma heledate lokkide ning artistinimega meenutab Anna ka Curly Stringsi lauljat Eeva Talsit. „Minu käest on juba küsitud, kas saan laulda ka „Kauges külas”. Siiani ei ole ma seda teinud, aga võib-olla peaksin sellele mõtlema,” räägib Igosheva, kes pani hiljuti ka neljaliikmelise bändi kokku ning esineb igal nädalavahetusel nii pulmades, külapidudel kui ka elavat muusikat mängivates baarides.