Foto: Alar Truu
Poliitika
3. september 2018, 08:10

HOLLYWOODIST POLIITIKASSE: muusik Priit Jürjens kandideerib riigikogu valimistel (71)

Hollywoodis ja Eestis kahepaiksena elav kitarrist Brad Jurjens (kodanikunimega Priit Jürjens) kandideerib järgmistel valimistel riigikokku EKRE nimekirjas. Et Jürjensi kodulinn on Viljandi, saab tema ringkond valimistel olema Viljandimaa.

Kevadel Õhtulehele antud intervjuus tunnistas ta, et Eestisse tõi teda lahkuminek kallimast, ent siin mees kauaks põdema ei jäänud, vaid aitas käima lükata bändi Must Hunt. Nüüd mõtiskleb ta riigikogu tööst.

"Olen hetkel olude sunnil pikemalt Eestis ja tunnen, et mõned asjad võiks teistmoodi olla. Ja kuna elu on õpetanud, et kui midagi tehtud tahad saada, pead ise tegema, siis tundus see kuidagi ainuõige valik," põhjendab Priit, miks kodumaale naasnuna nõnda kiiresti poliitika poole hakkas vaatama.

Üle 20 aasta Ameerikas elanud muusik arvab, et presidendivalimised võiks Eestis olla nii nagu sealgi - riigipea valib rahvas. "Alkoholiaktsiis tuleks langetada tagasi sinnani, kus ta enne taevasse tõstmist oli. Lisaks peaks olema Eestis absoluutne nulltolerants pedofiilide suhtes," loetleb ta asju, mis kodumaal võiks teisiti olla.

Oma poolehoidu EKRE suunas näitas Jürjens aga juba 24. veebruaril, mil liitus nendega tõrvikurongkäigul ning mängis seal Eesti hümni. Pool aastat hiljem esitas ta juba liikmeavalduse. Ent miks just konservatiividega ühte heita?

"Poliitikud jagunevad minu arvates jämedalt kahte lehte: 1% ajab oma asja südame ja hingega, ja teine 99% on raha, omakasu või odava kuulsuse peal väljas. Mulle tundub et EKRE, vähemalt nende ladvik, on selle ühe protsendi sees," on Jürjens veendunud.

Teadupärast on valimiste-eelne aeg suurepärane aeg, mil erakonnad tuntud inimesi oma ridadesse hakkavad meelitama. Jürjens ei karda EKRE broileriks olemist ega ka seda, et pärast valimisi ta kehva tulemuse pärast üle parda heidetakse. "Pikemas plaanis oleks neil minust kordades rohkem kasu ja ma arvan, et nad saavad sellest ise väga hästi aru," on mees enesekindel.

Küll aga tunnistab Priit, et talle pole elutähtis poliitikas läbi lüüa. Kui valimistel peaks kehvasti minema, pole ka hullu midagi, sest muusikat ei võta temalt keegi.