Teatrilaat ja Eri Klasi jalajälje avamineFoto: Robin Roots
Inimesed
2. september 2018, 16:16

GALERII | Estonia teatrilaadal avati Eri Klasi jalajälg (10)

Järjekordne Estonia teatrilaat juhatas pühapäeval sisse rahvusooperi 113. hooaja. Laata külastas hinnanguliselt 8500 inimest. Muuhulgas avati laada käigus Eri Klasi jalajälg.

„113. hooajal jätkab Estonia hea hooga,“ rääkis teatrijuht Aivar Mäe. „Kavas on anda enam kui 400 etendust ja kontserti. Toome lavale 6 uuslavastust ja sõidame üle mitmekümne aasta külalisetendusi andma Moskva Suurde Teatrisse, ka külastab Eesti Rahvusballett Glasgow’d. Lisaks Estonia kaunile 105-aastasele majale anname etendusi mujalgi Eestis – Jõhvis, Tartus, Haapsalus, Paides ja Pärnus,“ loetles Mäe teatri tegemisi. Ta lisas, et suve jooksul on taastatud Estonia II rõdu selle esialgsel kujul, mis annab teatrisaali kohti juurde. Samuti kinnitas Mäe, et oktoobri lõpus avatakse uue kuue saanud Estonia talveaias restoran, kus teatrikülastajad ja teisedki saavad einestada hiliste õhtutundideni.

Kuulsate estoonlaste jäljerajale lisati uued jalajäljed: jäädvustatud sai maestro Eri Klasi, balletiprimadonna Helmi Puuri ning rahvusooperi pikaaegse peakoormeistri Uno Järvela mälestus.