1. september Carmen Pritson-Tamme kodus. Kooliteed alustas tema poeg Robert.Video: Jörgen Norkroos
ÕL TV | Õhtuleht
1. september 2018, 18:31

ÕL VIDEO | Kibe-kaunis lapsepõlve lõpp: vaata, kuidas Carmen Pritson-Tamme poeg oma kooliteed alustas (42)

Täna läks Kiili gümnaasiumi esimesse klassi saatejuhi ja elunõustaja Carmen Pritson-Tamme poeg Robert. Telenägu lubas Õhtulehe 1. septembri hommikul enda juurde koju, et saaksime aimu, mida pere pesamuna koolitee algus pere jaoks tähendab. 

Videost näed, kuidas pere end 1. septembri tähtsa aktuse eel valmis seab, kuidas nii vanemad kui pisipoeg end sel päeval tunnevad, kuidas Robert oma esimese klassijuhatajaga tutvub ja oma esimese aabitsa saab.

Robertil oli vahva võimalus alustada kooliteed sama klassijuhatajaga, kellega kolm aastat tagasi alustas ka tema vanem vend. 

Kaunis sõnaseadja Carmen kirjutas oma tunnetest seoses noorima poja kooliminekuga nii: “Esimene september on minu jaoks olnud alati justkui uue aasta algus. Algab uus hingamine, uute sihtide seadmine, nende saavutamine...See on justkui aeg, mil me peame jälle selja sirgu lööma ja pingutama hakkama. Kõik koos...kogu perega.” 

“See päev, kui sinu laps läheb esimesel koolipäeval kooli on ühe etapi lõpp ja teise algus. Sinu laps saab justkui ühe päevaga... hetkega suureks. Väikesest poisist saab hetkega noormees, kes surub küll arglikult  kooli direktoril kätt, et vastu võtta oma esimene aabits. Sellest hetkest on ta lahti lasknud emme käest, et teha esimesed iseseisvad sammud ühiskonnas kus temalt oodatakse vastutust. Minul emana ei jäägi muud üle, kui teda selles rännakus toetada ja aidata tal kanda seda vastutust.”

Vaata imekaunist videost, kuidas möödus Robert Tamme esimene koolipäev!

(NB! Õhtulehe videote vaatamiseks deaktiveeri brauseri reklaamiblokeerija!)