Grete Klein, Ergo KuldFoto: www.instagram.com/greteklein/
Inimesed
31. august 2018, 18:33

Armastus tööpostil ehk tõde sellest, kuidas sai alguse Grete Kleini ja Ergo Kulla romantiline suhe (27)

"Selle laulmise asjaga on nii, et natuke üle aasta tagasi otsustasin, et see etapp sai minu jaoks läbi," rääkis vabakutseline näitlejanna Grete Klein Vikerraadio saates "Owe Peterselli show", kus osales ka naise elukaaslane, filmiprodutsent Ergo Kuld. Lisaks TV3 menusarjale "Padjaklubi" stardib sügisest ETV eetris noortesari "Miks mitte", kus on väiksem roll ka Gretel. 

"Muusikal on väga suur osa minu elust ja südames, aga hetkel see asi jäi sinnapaika." Grete ei välista seda, et ühel päeval ta uuesti midagi tegema hakkab. 

Ergo rääkis, et tema nime ette on raske tiitlit panna, kuna täidab enda produktsioonis palju erinevaid rolle. "Kui tuleb liisingutaotlus, siis märgin sinna juhatuse esimees või produtsent."

Ergo kummutas arvamuse, nagu oleks Grete saanud teleseriaali "Padjaklubi" rolli tänu temale "See oli väga suur juhus, et Grete üldse mängima sattus. Ma ei olnud tegelikult tema kandidatuuriga üldse nõus," rääkis mees. "Olin kategooriliselt vastu - mingi ilmatüdruk! Olin kindel, et tema oskused on null ja meil ei ole mõtet aega raisata. Kuna me ühel hetkel olime jooksnud ajaga liiva, siis andsin talle võimaluse proovimiseks. Casting lõppes Grete jaoks küll positiivselt, aga meie suhte seisukohalt ei paistnud seal midagi." 

Castingu läbiviijateks oli Ergo ja tema kolleeg Martin Algus. "Gretele meeldis Martin alguses rohkem," paljastas Erko. Grete naeris selle peale stuudios, et oli higistades oodanud, millal Ergo selle fakti kõva häälega eetris välja ütleb. Grete selgitas, et suhtlus Martiniga ei läinud väga kaugele ning kiitis hoopis mehe näitlejaoskuseid.

Kui enne castingut suhtus Ergo Gretesse eelarvamustega, siis sai mehele üsna pea selgeks, et tegemist on orgaanilise naisega. "Seda kohalolekut, mis Gretel on, ei näe teinekord isegi päris näitlejate puhul. See, kuidas ta on võimeline olukorda adapteeruma ja nii kiiresti reageerima. Mulle tundus, et sellel inimesel sisuliselt puudub lavanärv," räägib produtsent.

Ergo hindab Gretes seda, et kui ka on midagi, siis jääb naine alati positiivseks. "Grete tuli praegu saatesse ja hakkas paugutama! Mina värisen üle keha. Kui kaamera keerab minu poole, keeraksin ma selle hea meelega enda suunast ära," tunnistas ta. 

Kuld on küll "Padjaklubis" ka näitlejana käe valgeks saanud ja edevuse puudume üle mees ei kurda. "Aga pigem jääksin kaamera taha."

Saatejuht avaldas arvamust, et sellisel juhul on Gretele looduse poolt antud oskus olla esineja. Klein tunnistas, et tema näitlemisoskused pärinevad filmide ja seriaalide vaatamisest, püüdes jälgida seda, mida näitlejad teevad. "Aga näitlejaharidust ei ole ma omandanud."

Ergo avaldas, et romantiliseks läks näitlejannaga suhe ajapikku. "Olime sunnitud suhtlema. Mina kui produtsent ja tema kui näitleja. Ikka aeg-ajalt oli kokkupuuteid." Mingi hetk hakati rohkem suhtlema sotsiaalmeedias ja tavaline suhtlus muutus ajapikku sümpaatiaks. "Meil kummalgi ei olnud mõttes seda, kas siin võiks midagi enamat tulla, aga mingi hetk see murre tuli," rääkis Ergo. "Lihtsalt oli õige aeg ja õige koht," lisas Grete.

Ergo rääkis saates, et alateadvuses oli tal kindlasti olemas mõte, et Grete on selline, kes ei pööraks võib-olla temasugusele tähelepanu. "Aga teisalt mulle tundus, et äkki liiga palju avalikku tähelepanu. Kui ma Gretet õppisin lähemalt tundma, siis sai selgeks, et ta on hoopis teistsugune kui see, mida ta meedias välja näitab. Ta oskab ennast väga hästi viia mingisugusesse rolli ja mulle tundub, et see Grete Klein, keda mina teadsin meedia vahendusel, ei sümpatiseeri mind mingil moel."

Mees rääkis, et vahepeal aitas paremini naist tundma õppida ka reklaamiprojektid, kuhu Grete oli kaasatud. "Aga mitte sellisel moel, et oleks toimunud mingi tohutu pööre."

Täispikka saadet saab kuulata siin: