Marilyn Jurman koos lemmikõpetaja Helmi KellegaFoto: Erakogu
Inimesed
1. september 2018, 20:00

LEMMIKÕPETAJA | Marilyn Jurman: õpetajaamet on kõige tänuväärsem maailmas! (1)

"Siirus, ausus ja võime igas ühes head näha," loetleb näitlejanna Marilyn Jurman ideaalse õpetaja omadusi. Ka temal endal õnnestus kooliajal ühe sellise käe all õppida.

Marilyn polnud enda sõnul kooliajal eesti keeles eriti hea. Sellest hoolimata oli tema lemmikõpetajaks just eesti keele ja kirjanduse õpetaja Helmi Kelle. "Ta suutis teha lugemise, luuletused ja keele kasutamise minu jaoks nii huvitavaks, et siiani meeldib mulle kirjutada novelle, luuletusi, laulusõnu ja nüüd ka ka blogi."

Marilyn usub, et õpetaja Kelle polnud vaid tema lemmik, pigem oligi ta õpilaste seas popp. "Ta võtab kõiki võrdselt ja suhtleb hästi siiralt, mis mõjub õpilastele usaldusväärsena," põhjendab Marilyn.

Tema sõnul on siirus, ausus ja võime igas ühes head näha omadused, mis käivad heade ja meeldejäävate õpetajatega kaasas.

Oma lemmikõpetajale jõudis Marilyn koos sõbrannadega ka väikese vimka korraldada. Toona polnud mobiiltelefonid veel lahutamatud inimese kaaslased. Õpetaja Kelle oli aga just saanud uue telefoni ega osanud seda veel vaigistada. Nii tekkis tüdrukutel mõte seda ära kasutada.

"Mu klassiõel oli sama telefon – mingi vanem antenniga Nokia 3110 vist. Siis me panime klassiõe telefonile sama helina ja pistsime selle õpetaja lauasahtlisse. Kui nüüd õpetaja Kelle tuli klassi tagasi, siis hakkasime mu klassiõe telefonile muudkui helistama. Õpetaja Kelle aga arvas kogu aeg, et tema telefon heliseb, ning muudkui jooksis klassist välja seda vastama, enne, kui alles umbes viiendat korda ta sai aru, et see ei ole tema telefon, mis heliseb," meenutab ta lustakat seika.

Tagantjärele mõeldes on Jurmanil õpetajatööst endalgi palju õppida. "See on kõige tänuväärsem amet maailmas, kuna sa saad reaalselt osaleda inimeste eluteel," räägib ta ning lisab, et joogaõpetajaks hakates saab ta seda peagi isegi kogeda.