Triin ja Toomas LuhatsFoto: Alar Truu
Inimesed
31. august 2018, 11:06

Triin ja Toomas Luhats: Lillemor teatas juba kaks aastat tagasi, et tuleks kooli minna (6)

"Eks me oleme teadnud sellest hetkest, kui Lillemor sündis, et meil 2018. aasta sügisel kooliminek tuleb. Kuid närvilisust meil pole, pigem on rõõmus ootusärevus," rääkis Triin Luhats "Terevisioonis", kuidas nende pere sügis sel aastal eelmistest erineb.

"Mina küll ei saanud aru, et me see aasta kooli lähme, mina arvasin juba eelmine aasta, et lähme," lisab Toomas.

Lillemor, kes tahab suurena teadlaseks saada, sõnab, et on kooli oodanud ja tahab sinna juba väga minna. 1. septembril võtab ta aktusele minnes kaasa ka astrid. Triin lisab, et nad käisid lillepoes lilli valimas ning Lillemor valis astrikimbu, milles võimalikult palju eri värvi lilli.

"Ma ostsin koolikoti, pinali, pliiatsid, värvitopsid, värvipoti, hariliku, liimi..." loetleb Lillemor üles asjad, mis tal juba olemas on, kui Triin lisab, et tütar jääks seda loetlema õhtuni, sest nimekiri on niivõrd pikk. 

"Eelkoolis on käidud, väikekoolis on käidud. Me oleme viimase kolme aasta jooksul nii paljudes koolides käinud, et mul ei jää enam kõik nimed meeldegi," räägib Toomas. Triin lisab, et need pole nende peres aga sunniviisilised olnud. "Lill nimelt teatas juba kaks aastat tagasi, et tuleks kooli minna. Ütlesime, et mine proovi, kas see ikka meeldib sulle. Tundub, et siiani vist meeldib ja plaan on homme ikka kooli jõuda," muheleb ta.

Lillemorile meeldib kooli juures kõige rohkem, et õpetajad on väga toredad. "Emme ütles mulle kord, et kui keegi mind kiusab, siis ma pean õpetajale ütlema. Kuid kui õpetajaid kuskil pole, siis ma helistan emmele," teab tütar juba, kuidas sellises olukorras käituda.

Toomas mäletab ka enda esimest 1. septembrit. "Mina läksin nullklassi ja kui kõigil oli sinine koolivorm, siis nullklassil punased. Ja siis läksime nagu väiksed opakad oma punaste riietega suurte laste käe kõrval, lilled käes, istuma."

Triin sõnab, et ootas kooli väga. "Eriti selgelt mäletan, et ühel tüdrukul, kellest hiljem sai minu pinginaaber, olid tohutu suured kingad, sest tal oligi väga suur jalg. Vaatasin, et kas tõesti Pipi Pikksukk isiklikult on minu klassi saabunud," meenutab ta.