Foto: Marilyn Jurman
Blogid
2. september 2018, 14:00

MARILYN JURMANI BLOGI | Kõik head asjad toimuvad 15. septembril! (12)

15. september saab olema tähtis päev. Esiteks avan ma 15. septembril ametlikult uue joogaklubi It’s Yoga Tallinn. Nii kui ma selle päeva olin ära otsustanud, siis hakkas igasuguseid muid asju ka ilmnema, mis kõik just sellel päeval toimuvad, ja lõin kohe kahtlema, kas ma olen avamiseks õige kuupäeva valinud. Kohe räägin täpsemalt.

Lisaks sellele, et joogastuudio kõrval asuv plaadipood Biit Me avab oma veebipoja, toimub ka Saaremaal kolmas Ultima Thule maraton. Kopli 2 baaris toimuva Biit Me avapeo saan tegelikult enda joogastuudio avamispeoga siduda nii, et lähen sinna lihtsalt peale enda üritust kohale ja võin seda hellitavalt enda ürituse aftekaks kutsuda. Ikkagi naabrid ja nii. Aga Saaremaal ei saa ma kuidagi samal ajal viibida. Neile, kes on saarel, soovitan soojalt maratonile minna, ja ka minu eest vähemalt 10 kilomeetrit joosta. Neid, kes on Tallinnas, kutsun aga enda vanalinnas asuva stuudio avamisele.

Lisaks 15. septembri peole oleme otsustanud pakkuda sellele eelneval nädalal (10.–14.09) tasuta proovitunde. Eks ma ise olen ju muidugi vaimustatud sellest, mis meil toimuma hakkab ja kõikidest õpetajatest, kes on meiega seotud. Kuid ma arvan, et on aus anda neile, kes veel meist midagi ei tea, võimalus tulla tasuta proovima ja siis otsustada, kas jagada minu vaimustust või mitte.

Hetkel olen suure hurraaga pannud tunniplaani nii paksult tunde täis, et kuidas ma Rumi kõrvalt selle kõigega hakkama saan, saab olema ka mulle endale suur üllatus. Õnneks on mul ka abilisi ja natukene võin paotada ust, mis meil seal toimuma hakkab. Kuna It’s Yoga Tallinn on ainuke ametlik The Rocketi joogastuudio Eestis, siis enamik tunde ongi kiire tempoga ja dünaamilised The Rocketi tunnid, mis sobivad igal tasemel õpilastele. Lisaks ashtanga-joogale saab veel praktiseerida seljajoogat ja rasedate joogat. Varahommikuti toimuvad "Follow The Yogi" tunnid, kus sõnalist õpetust ei toimu ja on võimalus lihtsalt kulgeda koos õpetajaga. Hilisõhtutel ootab õpilasi rahulik yin-jooga ning teetseremooniad

Kui kõlasin hetkel nagu "Teleturu" reklaam, siis vastavalt sellele tahaksingi öelda – ja see pole veel kõik – lisaks hakkavad peagi koolis toimuma ka joogaõpetajate koolitused ja intensiivkursused, kus on võimalik joogamaailma süviti sukelduda. Kogu info on hetkel veel vaid Facebookis www.facebook.com/itsyogatallinn, kuid loodetavasti saame peagi juba ka enda kodulehekülje. Kuigi olin kooli ajal üsna tegus aktivist ja olen ka päris mitme projekti juht olnud, siis tegelikult sellist päris enda ettevõtte asja pole ma varem ajanud. Ütleme nii, et tahke, mille peale mõelda ja millega arvestada (loe: asjad mis võtavad raha) on ikka palju rohkem, kui oleksin seda arvanud. Alustades lambipirnidest kuni uue elektrisüsteemini välja. Aga usun, et see kõik tasub kuhjaga juba ainuüksi emotsionaalselt ära ja loodetavasti õigustab vaeva ka muul moel.

Eelmisel nädalal helistati mulle ja kutsuti veel ühte toredasse projekti, mis toimub – üllatus, üllatus! – samuti 15. septembril. Maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day on mõeldud selleks, et koristada ära kogu maailmas leiduv prügi. Ma ei kujuta ette,kui paljud sellest osa võtavad, kuid olen üsna kindel, et prügi ja loodushoid on küll sellised teemad, millega saavad üht-teist ära teha ka vaid mõned inimesed. Ma usun siiralt, et juba ainult üks inimene loeb. Seega tahan kindlasti ise sellest osa võtta ja ka teistele sellest teada anda. Infot saab juurde koduleheküljelt www.maailmakoristus.ee ja kui olete It’s Yoga Tallinna avamisel ära käinud, siis marss koristama.