"Eesti mängu" finaalsaadeFoto: Jan Vutt/ERR
Tele
30. august 2018, 21:05

FOTOD | „Eesti mängu“ uus tšempion Villu Kangur: enamuse oma preemiast olen juba ära kasutanud (8)

"Käesolev aasta on mulle olnud kuidagi kummaline – kahtlaselt hästi on läinud. "Eesti mängu" võit oli järjekordne positiivne laksakas. Mis sest, et tegu on puhta meelelahutusega ja mitte mälumänguga selle klassikalises mõttes," sõnab ETV kogu pere mälumängusaate uus tšempion, näitleja ja stsenarist Villu Kangur. Finaalis pistis ta rinda lauljatar Sissi Nylia Benita ja telenäo Juhan Kilumetsaga.

Villu lausub, et täringu veeremine on puhas juhus. "Ju mul veeres paremini kui teistel. Võitu väärinuks iga osaleja. Ma ei kasuta meelega sõna "vastane". Vastaseid omade hulgas ei ole, on vaid armsad inimesed," ütleb ta, kuid tõdeb, et eestlane kipub seda viimasel ajal unustama. "Mul on ülihea meel, et mõne vana ja mõne üsna uue sõbraga suvise meelelahutusformaadi abil kokku sain," lisab ta.

"Eks ma suhtusin hetkeks sellesse üsna pika hambaga," meenutab Kangur hetke, kui teda saatesse kutsuti. "Saate tootja on ju Thors Production, mille produtsentide Tarmo Kiviväli ja Maarek Toomperega teeme koos telesarja "ENSV". Kuigi mulle ei helistanud nemad, vaid toimetaja Christel Karits. Ajasin esiotsa sõrad pisut vastu, sest nagunii näeb keegi siin teki lohistamist omade peale, aga Christel rahustas mu hoobilt maha – mäng on mäng ja õnn on alati enda teha," jäi Villu lõpuks siiski nõusse. "Kuigi mulle ei meeldi viimasel ajal enam oma koonu eetris eksponeerida. Olen oma edevuse noorpõlves näitlejana rahuldanud. Nii et kõik oleneb sellest, kes ja kuidas su ära räägib."

Kangur on "Eesti mängu" ka ise varem jälginud. "Tegelikult meeldivad mulle mälumängud väga ja olen nende pidev jälgija. Aga rõhutan veelkord – see formaat on pigem show. Teadmistega pole siin mingit pistmist. Ent telestsenaristina tean, et sellist meelelahutust on inimestele ka vaja," lausub Villu, kellel on kodus ka "Eesti mängu" lauamäng olemas.

Mängutaktikat Kanguril polnud. "Olen õppinud elama katse- ja eksitusmeetodil. Ehk alustan tagantpoolt otsast ja teatud variantide välistamisest. See ongi kogu taktika. Nii ka elus."

Villu sai auhinnaks suure Pärnumaa avastusretke, mille üle tal on väga hea meel. "Olen ise Pärnust pärit, aga viimasel ajal satun sinna harva. Saati siis veel kodukandi ääremaadele. Ammu olen mõelnud, et peaks neid kohti uuesti külastama. Ju siis saatus tahtis nii, et tekkis võimalus, millest ei saa keelduda," arvab ta.

"Tänapäeval toonitatakse, et ära kingi asju, vaid elamusi. Tänu "Eesti mängule" mul neid nüüd jagub. Olen enamuse oma preemiast juba ära kasutanud, just kolmapäeva hommikul saabusin koju tagasi. Käimata on veel Kihnus ja Soomaal. Ma ei saa siinkohal muidugi reklaamitööd teha, aga ühte ma ütlen: Pärnumaa oma ala fanaatikutest inimesed olid eranditult kõik ülimalt meeldivad. Kõik pole veel kadunud, kui meie hulgas neid leidub," teab mees öelda. 

Finaalsaates tervitati taas ka saate kaunist assistenti Jaana Heeringsoni, kes vahepeal lapsepuhkusel oli.