Fotol on klassijuhataja Reet Touarti ees Hans H. Luige esimene pinginaaber Gili Pajenson, täna doktor Saksamaal.Foto: Erakogu
Inimesed
2. september 2018, 17:00

LEMMIKÕPETAJA | Hans H. Luik: armastasime teda sedavõrd, et kordagi ei kiusanud (1)

"Sain Tallinna 7. Keskkooli sisse 50 aastat tagasi, läbi karmide katsete. Kool tegutses praeguse Prantsuse Lütseumi hoones, arhitekt Herbert Johansoni kavandatud majas, milles oli eestiaegne parkett," meenutab Hans H. Luik. "Meil ei olnud mingi lihtne klass: näiteks õppisid meil nii Vaino Väljase kui Tunne Kelami tütred."

"Avaaktusel võttis meid oma sappa klassijuhataja ja emakeele õpetaja Reet Touart. Tal oli noore õpetaja õhinat meiega tegelemisel ja temasse ei olnud raske kiinduda - iga teine klassi ette astunud tädi tundus meie kergejalgse Reeda kõrval soovimatu võõrkehana.

Kui vanainimesed ütlesid, et „algab lapsel kool, algavad mured“, siis Reet Touart muutis algklasside kooliskäimise väga helgeks.

Tore, et ta ei olnud meie klassijuhataja enam siis, kui meid poisse tabas teismeiga. Nii jäi Reet Touart ainsaks õpetajaks, keda me armastasime koguni sedavõrd, et teda kordagi ei kiusanud."