Rakvere viiner oli söödav 80 -ndatel. Nüüd ei kõlba see isegi kassile. Ostan Tapa lihatööstuse viinereid ja Sigvardi sardelle. Viiner peab ikka lihast koosnema mitte ollusest.
Mis pistmist on siin Simsoniga? Vahet ju pole kellega ma koos elan, me töötame erinevates asutustes teeme erinevat tööd, ei pea oma sulgi kohevile ajama iga vähegi tuttavama nimega, kas tänapäeval enam ajakirjanikke ei koolitatagi?
Vabaerakondlased ütlevad, et nende mehe oma on kõige parem. Tulemusedki juba käes. Keskerakonna oma kiidab jälle, et tema elukaaslase oma on parem. Kellel siis on õigus?
pühapäeval suur üleeestiline aktsioon - "Maitseme Ära", kõik on oodatud Simsoni elukaaslase viinerit maitsma. Järgmisel nädalal ETV suur analüüsisaade - "Kuidas Maitses?" Stuudios on kõikide suuremate erakondade esindajad ja arvamusliidrid erinevatelt elualadelt.
Kuidas saab keegi tõestada, mis mulle maitseb või ei maitse. Juba selline väide tõestab, et selle artikli kirjutaja ei sobi ajakirjanikuks ja on peast soe.
ei saagi ükski lihatoode hea olla, sest tooraine liha, on juba iseenesest kõva sitke ja maitsetu. Paned tüki pannile praadima keerad korra selja ja ongi pannilt jehhat pannud.
Tänapäva viiner on arusaamatu maitsetu tihtipeale liigsoolane sodi30. august 2018, 02:57
Viiner oli nõukaajal praegusega võrreldes suisa delikatess. No eestlaste uhkus nimega õlu on mingi arusaamatu maitsega pardijalavesi (nimi tuleneb omaaegse Viru kolhoosi õlletehast kõikuva kvaliteediga ja viletsa säilivusega märjukesest mis üldiselt oli joodav ja tuli peale villimist värskelt ära juua.
On meenutada aega kümme aastat tagasi kus lihatööstused võitlesid oma koha pärast ja vorstitooted olid enamvähem söödavad.Praegust ei saa aru kus kohas asuvad tootearendajate maitsemeeled? Kas nad ise söövad vähemalt või ainult maitsevad ja ütlevad et lihtrahvale käib küll?Tooge tagasi veneagsad retseptid natuke suurema lihasisaldusega.
Ja enam vähem kõigile viineritele keeduvorstidele pannakse maitsetut sojaproteiini ballastaineks ja teine samasugune ballastaine on külmutatud kanamass mida tuuakse ka näiteks Türgist.
Teedukõnõ pole kunagi viineritest midagi head arvanud, rakvere viinereid pidas lausa saastaks aga Kadrikene sobib talle ideaalselt. Õnne ja edu neile!!!
Huvitav kes need testijad olid? Pakun, et mitte inimesed. Saaremaa viinerid on koeratoit. Ma ei ole toda Simsoni vinkut söönud, välja näevad head aga nendest teistest on parim Maks ja Mooritsa omad, siis tuleb Rannarootsi, siis tükk tühja maad, kolm s..hunnikut ja alles siis tuleb Rrakvere.
Imelik lugu. Maitse üle ei vaielda. Kui on tegemist toiduainega ja tarbida seda nii nagu on ette nähtud, siis ei ole ju oluline kuidas ta maitseb! Mina näiteks jälestan köögivilju. Ometi ma söön neid, sest nad on suht soodsad ja teevad kõhu täis. Ka seened, riis...päris jubedad asjad ja võiks arvata, et ei kõlba süüa. Aga näljatunde leevendavad ja toitaineid sisaldavad. Mida muud vaja siis on? KUi sööks kogu aeg seda mis maitseb...eee...ma ei tea, mingit küpsist äkki? Mett?
viiner pole ammu selle õige maitsega..kunagi oli mingi rakvere viiner hea vist. samas lasteviiner ja juustuviiner rakvere oma väikestes pakkides on veel enamvähem. ülejäänd on veidrate maitseainete jms maitsega. kunagi oli makra ka neli ühes megahea a nüüd pole krabi üldse söödav v.a lumekrabi.
Kõik muutus kehvapoolseks kui soomlased oma retseptidega lihakombinaadi vallutasid. Ma sain viimati häid ja söödavaid viinereid üleeelmisel suvel kui Petserit külastasin. Mahlased, parasjagu sahvtised ja liha maitset omavad. Soomlastel on üldse miski omapärane maitsmismeel, sealt saab osta ainult pakendatud kaupa, mida nad ära solkida ei saa, nt kohvi on neil parem.
Need viinerid ei kõlba süüa. Isegi minu koer ja kass keeravad selja. Ma ei tea mida nad sinna sisse topivad, kuid liha seal küll ei ole vaid mingid jäägid.
Endine kelner läks politseisse tööle: "Kuidas teile meeldib uus töö?" küsivad kolleegid. "Palk on küll väiksem, aga mis mulle meeldib, on see, et klient on alati süüdi!"
Ei osta poest valmistooteid juba kümmekond aastat, aga külaskäijad aegajal toovad üht-teist. Viimati toodi latt Rannarootsi Moskva täissuitsu, lõhn hea (Nõo oma jubeda kummikärsa haisuga ja näppe määriv) lõikasin siis õhukese viilu maitseks, viilukest suhu pannes maitse küll hea, aga taeva päralt - täissuitsuvorst võiks olla (nagu nõukaajal) tehtud ikka kvaliteetsemast lihast, mitte kõõlustest, isegi paari mm paksuses lõigus oli pea pool sellist, millele hammas peale ei hakanud, hullem kui nõukaaegne see kõige odavam poolsuitsu, mida lapsena sai kutsutud "lambasaba" vorstiks. Ja mis kõige hullem - järelmaitse, seda omapärast "metalli" maitset oli suus tunda veel mitu tundi. Hea küll, arusaadav, et meie maitsemeel sõltub süljest, mis toitu mäludes toiduga reageerides maitseretseptorid meie ajule edasi annavad ja see võib olla täitsa individuaalne tundlikus mingi lisandi suhtes, aga need kõvad tükid vorstis... on küll liig, mis liig.
see on mingi valimiskampaania trikk,et kogu aeg mingitest Simsoni viineritest kirjutatakse.Äkki saab kusagilt häälte eest mõne jupi toetuseks ka.Eedik ju lubas tohletanud kartuleid ja küttepuid.
ei toodetagi õigeid viinereid mitte kuskil. Ütleksin, et müügil on viineri laadsed või mingil määral sarnased tundmatud tooted. Donner vetter, viiner koosneb lihast, on lambasooles ja on kergelt suitsetatud. Eestis toodetud viinerites liha ei ole, kana rupskeid leiab aga küll.
KOMMENTAARID (66)