Inimesed

175 kilomeetrit pikal toiduteel tehti Peipsi toidu päeval selgeks, kuidas kala süüa ning pakuti sibulat kümnel eri moel

Peipsi toidutänava põhitõed: „Rääbist noa ja kahvliga ei sööda! Rääbist tuleb koos luudega süüa, sabani välja.“ (7)

Aigi Viira, 29. august 2018, 00:01
KALURI SARA TAGA: Lohusuus, kiviviske kaugusel kirikust, on end sisse sättinud just sellise nimega  pop-up-restoran. Venepärased kapsapirukad, krõmpsud kurgid, kalasupp, sibulasupp, Arhangelski kalakotletid... „Kalakotlettide retsept on väga vana,“ kõneleb restorani kapten Mari Oolberg (paremal).Foto: Aldo Luud

„Sa oled nagu mu vend,“ itsitab Tammispää mees Janko Forostovets, kui näeb, kuidas innukas Peipsi toidu päeva külastaja püüab noa ja kahvliga praetud rääbisest jagu saada. „Vend mul võtab kaks kahvlit ja kala ette, aga ei oska nendega midagi teha. Aga kala tahaks süüa küll!“ Tolle tulutu võitluse rääbisega lõpetab Janko kaasa Kaidi: haarab kala, pistab selle endale peadpidi suhu ja hakkab erakordselt kiiresti närima, endal silmad pingutusest ümmargused kui lambikuplid.

„Rääbist tuleb koos luudega süüa, sabani välja,“ muigab Kaidi, kes võttis elegantseks demonstratsioonesinemiseks aega kalasupi vaaritamise kõrvalt. Otse järve serval muliseb viimatisel nädalavahetusel hiiglaslikus pajas leem, kus ujuvad koha, särg, kiisk ja ahven. Sedaviisi supitegu on Kaidil tänavu suvel juba kümnes kord. „Nii kui mõni suurem üritus tuleb, kutsutakse suppi tegema,“ muheleb Janko. „Paneme paja autosse ja minek.“

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

28. august 2019, 16:12
GALERII | „Mõtlesime, et on restoran, tuleb 30–50 inimest, istub ja tiksub mõnuga. Aga ei! Jooksmiseks läks!“
26. august 2018, 15:35
GALERII JA VIDEOD | Peipsi toidu tänav: üles astuvad sibul, kala ja sigur
19. august 2018, 17:57
NIPID: Nii säilivad sibulad ja küüslaugud värsketena
1. august 2018, 17:43
Kajar Kase | Kuidas Eestis puhata

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee