Treener Arne Kaleviste ja ujumistüdrukud. Evelyn Sepp vasakult teine.
Inimesed
1. september 2018, 11:00

LEMMIKÕPETAJA | Evelyn Sepp: minu treener oli õpetaja suure algustähega

Endisele poliitikule Evelyn Sepale on kooliajast meelde jäänud ujumistreener Arne Kaleviste, kellelt naine päris suhtumise, et sport on eluks vajalik.

Sepp kõneleb, et Tallinna 22. keskkooli kohustuslikust ujumistunnist sai alguse treeninggrupp, kes käis ujumas tööjõureservide ujulas Tuvi tänaval.

"Meenub, kuidas ma põngerjana trennis basseini ära pidin uppuma ja treener mulle juba järgi oli tulemas. Õnneks lahenes see kuidagi teisiti ja vahejuhtumist mingit veehirmu ei tekkinud, otse vastupidi," mäletab Sepp.

Treener Arne Kaleviste ja ujumistüdrukud. Evelyn Sepp vasakult teine.

Suurim õppetund, mille Sepp enda ujumistreenerilt sai, oli teadmine, et õppimine on oluline, tööharjumus vältimatu ja sport eluks vajalik.

"Treener on õpetaja suure algustähega. Ta  on sinu kõrval palju aastaid, igapäevaselt, nii headel aegadel kui ka siis, kui probleemid on kestnud nädalaid ja kuid või vahel veelgi kauem. Lisaks on need aastad, kus väiksest koolilapsest saab inimene oma iseloomu, arusaamise ja pürgimustega. Ja eriti oluline on see kõik siis, kui raskused ja probleemid on ära lammutanud kogu enesekindluse ja eneseusu," märgib Sepp.

Naine mäletab siiani, kui ühtehoidev ja eluterve õhkkonnaga oli kogu nende
trennigrupp, kuidas pingutati, et mitte välja langeda, kuidas trennis käimine ja kooliasjade korras hoidmine olid võrdselt uhkuse asi ja ilmselgelt ei juhtu sellised asjad iseenesest.

"See on suur oskus ja ainult väga head treenerid saavad sellega hakkama!" märgib Sepp. "Aitäh, Arne, ja tagantjärele ka palju õnne kena ümara sünnipäeva puhul!" 

Treener Arne Kaleviste. Foto: Erakogu