Koolipõlves tegeles Reinar Hallik ka peotantsuga.Foto: Erakogu
Inimesed
2. september 2018, 11:00

LEMMIKÕPETAJA | Korvpallur Reinar Hallik: õpetaja muutis tunnisegaja kavala nipi abil kuulekaks korravalvuriks

Kuigi endine Eesti korvpallikoondislane Reinar Hallik (34) oli koolis kõige tugevam matemaatikas, vene keeles ja loomulikult kehalises kasvatuses, andis tema lemmikõpetaja, Uta Kroon-Assafrei, hoopis ajalugu.

208 cm pikkuseks sirgunud Hallik kasvas üles Narvas ja kuni kaheksanda klassini õppis ta Narva Eesti gümnaasiumis.

"Tegelikult mulle ajalugu eriti ei meeldinudki, hinded olid peamiselt kolmed-neljad. Aga õpetaja meeldis. Uta ei kohelnud meid lastena, vaid võrdsete inimestena. Lisaks viskas ta nalja ja oli lihtsalt äge. Olen proovinud Uta positiivset suhtumist ellu kaasa võtta. Muide, temast on praeguseks saanud saanud Narva kooli direktor," räägib Hallik.

Reinar Hallik (palliga) koolinäidendis. Foto: Erakogu

Praegu omanimelist korvpallikooli vedav Hallik tõstab eriti esile Kroon-Assafrei oskust iga õpilasega klapp leida: "Mina olin klassis spordipoiss ja natukene pätt ka. Minuga tegi ta kiirelt asjad selgeks - kui ta vahepeal klassist väljas käis, andis ta mulle ülesande teisi kontrollida, et kõik vait oleksid. Minul noore poisina läksid kohe oksad laiali, et olen kõva mees. Kui keegi piiksu tegi, kamandasin kohe, et mina olen boss ja olge tasa! Kuigi muul ajal olin just mina see, kes hästi palju tundi segas," meenutab Hallik. "Käisin hiljuti vanas koolis kehalise kasvatuse tunnis ja Uta oli ka kohal. Võin kinnitada, et ta on siiamaani hästi rõõmsameelne ja positiivne. Midagi pole muutunud!"

Reinar Hallik. Foto: Alar Truu