Sven Mikseri noorem tütar Loore astus esimesse klassi Tallinna Inglise Kolledžis. Samas koolis käib ka vanem õde Reena, kes läks kuuendasse klassi.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
1. september 2018, 16:09

Sven Mikseri tütar läheb vanema õega samasse kooli: otsus langes pärast põhjalikku mõtlemist (24)

Sel sügisel alustab kooliteed välisminister Sven Mikseri noorem tütar Loore. „Hirmu ma kooli ees täheldanud ei ole, loodetavasti seda ka kunagi ei tule,” sõnab Mikser, et tütar on kooliootusest pigem elevil ja ärevil.

Loore hakkab õppima Tallinna Inglise Kolledžis. Samas koolis käib ka tema vanem õde Reena, kes läheb kuuendasse klassi. „See ei olnud küll ainus kool, kuhu me proovisime ja sisse saime, aga otsus langes pärast põhjalikku mõtlemist. Kindlasti oli oluline, et lapsed on samas koolis, võib-olla on tööl käivatel vanematel olukorda lihtsam hallata – esimestel kooliaastatel on vanemate roll kindlasti ka suurem,” tõdeb Sven.

Kooliks on Loore juba ette valmistunud. „Käisime ka eelkoolis ja kui praktilisest poolest rääkida, on enamus asju juba soetatud. Loore ise ootab esimest koolipäeva ja kooliminekut väga suure elevusega. Kuid võib-olla meie kuuendasse klassi mineja suvevaheaja lõppu nii suure rõõmuga ei tervita,” muheleb Mikser.

Mis pisitütre lemmikõppeaineks võiks saada, Sven öelda ei oska. „Eks see selgub koolis. Loore on käinud mitu aastat võimlemistrennis, ma usun, et võib-olla kehaline kasvatus võiks olla üks õppeaine, mis on juba hästi ette valmistatud ja sisse töötatud,” naerab ta. „Aga ma usun, et ka akadeemilisemate õppeainetega saab Loore hästi sina peale.”