Carine Jessica Kostla koos muusikaõpetaja Lii Leitmaaga 2003. aasta augustis pärast Andrea Bocelli kontserdil esinemist.Foto: Erakogu
Inimesed
2. september 2018, 08:00

LEMMIKÕPETAJA | Carine Jessica Kostla: enne kui arugi sain, laulsin tänu muusikaõpetajale kooris, ansamblis ja solistina (1)

Lauljatar Carine Jessica Kostla karjäärivaliku määras Tallinna 32. keskkooli muusikaõpetaja Lii Leitmaa, kui ta tüdruku seitsmeaastaselt oma koori laulma kutsus.

"Minu esimene mälestus oma esimesest muusikaõpetajast pärineb 2. septembrist. Meil oli esimene muusikatund, mille lõppedes kutsus õpetaja Lii Leitmaa mind mudilaskoori laulma. Samal aastal toimus ka minu esimene soololaulukonkurss ning enne kui arugi sain, laulsin kooris, ansamblis ja solistina," meenutab Kostla.

Leitmaa juhendamisel käis Kostla aastate jooksul nii Laulukarussellil kui vabariiklikel ansambli- ja koorikonkurssidel. Rahvusvahelisel koorikonkursil Belgias võitis koolikoor esikoha. Kustumatu mälestuse jättis ka esinemine koos Andrea Bocelliga Tallinna lauluväljakul. Laulmisõpetaja soovitusel astus Kostla ka muusikakooli.

Carine Jessica Kostla koos muusikaõpetaja Lii Leitmaaga 2003. aasta augustis pärast Andrea Bocelli kontserdil esinemist. Foto: Erakogu

"Õppisin nende aastatega mitte ainult muusikat ja laulmist, vaid ka palju muud. Eesotsas seda, et tulemuse nimel peab tööd tegema ja vaeva nägema. Veetsin suure hulga oma kooliaja nädalavahetustest proovisaalis, aga kui aus olla, siis ma polekski tahtnud kusagil mujal olla. Harjutades tundsin, et jõuan oma unistusele lauljaks saada ainult lähemale," räägib Kostla.

Keskkooli lõpus oli Kostlal see soov küll täielikult alles, kuid ülikoolis plaanis ta õppida midagi muud. "Olin Tartu Ülikoolis nii õigusteaduse kui ka ajakirjanduse erialal sees, ent Lii veenis mind ümber ja ütles, et ainuõige koht oma õpinguid jätkata on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Siin ma nüüd olen, muusikaakadeemia bakalaureuse- ja magistridiplom taskus ja viis aastat lauljatööd selja taga. Ma võlgnen kõik selle oma esimesele muusikaõpetajale Lii Leitmaale, kes märkas esimeses pingis istuvat kahe patsiga seitsmeaastast tüdrukut ja ta oma koori laulma kutsus."