Noortebänd 2018 poolfinalist Wicked BuzzVideo: Märt Niidassoo
Noortebänd
30. august 2018, 13:30

ÕL VIDEOINTERVJUU | Noortebändi poolfinalist Wicked Buzz: bändi võib ka niisama, pulli pärast teha

Noorte muusikute aasta tippsündmus "Noortebänd 2018" stardib juba kaheksateistkümnendat korda. Sõelale on jäänud 15 kandidaati, keda tutvustame kuni augusti lõpuni Õhtulehe lugejatele. Iga poolfinalist sai ülesandeks esitada enda versioon Eesti tänavusest eurolaulust "La forza".

Wicked Buzz on neljast Pärnu noormehest koosnev rokkmuusikat viljelev kollektiiv. Ansambli juhtfiguur on Peeter Hansen, kellel on tänavusel konkursil lausa lausa mitu rauda võistlustules. Tema ja bändikaaslane Jaanus Piigert on ka seotud bändiga Howling Sky, keda tutvustasime Õhtulehe lugejatele kuu aega tagasi.

Wicked Buzz sai alguse kooliprojekti raames kaks aastat tagasi. "Mõtlesime, et teeme pulli pärast bändi. Panime suvalised inimesed kokku, proovisime ja jämmisime. Algsest koosseisust oleme alles ainult mina ja Peeter," lausub Wicked Buzzi kitarrist Alois Luhomaa. Bassimees Jaanus Piigert sattus bändi Peetri kaudu ja seepärast, et eelmine bändiliige oli välismaale õppima minemas.

Noortebänd 2018 poolfinalist Wicked Buzz Foto: Jörgen Norkroos

Lisaks Piigertile, Hansonile ja Luhomaale teeb bändis kaasa ka trummar Johannes Veike. 

Bändi teevad poisid eelkõige enda nii-öelda välja elamiseks. "Enamiku lugusid olen kirjutanud koos Peetriga. Aga mõte on ikka see, et enda seest midagi välja anda, emotsioone ja tundeid. Ning seda jagada kellegagi, kes saaks sellest midagi võtta. Niisama tühja ei taha muusikat ka teha. Eesmärk ikkagi see, et meie muusika läheks kellelegi korda," räägib Luhomaa.

Bändil on ette näidata juba mõned märkimisväärsemad esinemised. Kevadel võeti osa noorte muusikaliste kollektiivide konkursil Vesiroosivisioon ning eelmisel aastal mängisid noormehed Pärnus festivalil Augustiunetus, kui jagati lava koos Vaiko Epliku ja Sibyl Vane'iga. 

Suureks inspiratsiooniallikaks on Aloisile olnud rokiklassikud Jimi Hendrix, Kurt Cobain ja Jim Morrison. Tänastest muusikutest toob kitarrist välja Ameerika duo Twenty One Pilotsi ja selle laulja Tyler Josephi.

Alois räägib, et Noortebänd tuli teadvusse siis, kui märkas enda lemmikuid just sellest konkursist osa võtmas. "Ja sain aru, et see on ülilahe üritus." Konkursile prooviti saada ka aasta varem, kuid tol korral ei olnud noormehed selleks veel küpsed. 

Peale kuulsuse ja au ootab Noortebändi võitjat reis Groningeni mainekale muusikafestivalile Eurosonic, kus on võimalus kohtuda muusikamaailma tipptegijatega. Eesti artistidest on eelnevatel aastatel festivalil üles astunud Kerli, Trad.Attack! ja Ewert and the Two Dragons.

Võitja saab salvestada ja välja anda minialbumi. Auhinnapaketi koguväärtus on 3500 eurot ning see antakse välja koos Noortebändi peasponsori Kinemaga.

Poolfinaalid toimuvad 4., 5. ja 6. oktoobril Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Konkursi suurejooneline finaal on 9. novembril. Poolfinalistid valiti välja demovoorust edasipääsenute ning piirkondlikel konkurssidel osalejate vahel. Sel aastal laekus demovooru 47 kandideerimistaotlust, kust valiti välja 15 parimat.