Inga LungeFoto: Teet Malsroos
Inimesed
2. september 2018, 17:00

LEMMIKÕPETAJA | Inga Lunge õpetajatelt saadud elutarkus: kõige tähtsam on teha seda, mis ennast köidab (4)

"Ühte konkreetset õpetajat paljude hulgast ei olegi nii lihtne välja tuua. Igal ajal on olnud lemmikuid ja on olnud täitsa erinevad omadused, mis on mind õpetajates köitnud ja mõjutanud," räägib näitleja Inga Lunge (37).

Tallinna Ühisgümnaasiumi vilistlasena on Inga hoidnud enda südames kirjanduse õpetajat Ene Liivastet ja matemaatikaõpetajat Helve Rosbergi.  "Mõlema pedagoogi puhul oli tegu inimestega, kes oma ainet armastasid ja oskasid selle ka õpilaste jaoks paeluvaks muuta," lausub Lunge.

"Nad olid värvikad isiksused, oma ala fanaatikud," teab näitlejanna öelda. "Sellistelt inimestelt olen siis ja ka edaspidi õppinud, et kõige tähtsam on teha seda, mis ennast köidab. Ideaalses maailmas võiksid kõik õpetajad just sellised olla."

Inga Lunge on eestlastele eelkõige teada läbi menuseriaali "Pilvede all", kus näitlejannal kanda peaosa roll. Tänavu mais andis naine välja ka enda esimese lasteraamatu "Nupukas Nora", mis on osutunud väikeste lugejate seas nii menukaks, et mõned kuud pärast lasteraamatu esitlust teatas Lunge raamatu kordustrükist.