Erika SalumäeFoto: Stanislav Moškov
Raamat
26. august 2018, 16:54

Erika Salumäe esimene lasteraamat ilmub septembris (14)

Septembris avaldab Heli Kirjastus olümpiavõitja Erika Salumäe esimese lasteraamatu “Triinu lood”, teatab kirjastus oma veebilehel.

Tumedate lokkis juuste ja tõmmu nahaga kõhn Triinu on tüdruk, kes ei püsinud pudeliski paigal. Triinu elas lastekodus. Peagi seitsmeaastaseks saav tüdruk unistas oma emast ja isast, kodust ja perekonnast. Kuidas tema unistused täitusid, sellest kirjutabki olümpiavõitja Triinu lugudes.

,,Selleks, et saavutada elus oma eesmärke ja unistused täituksid, tuleb nendesse uskuda ja olla töökas, õpihimuline ja järjekindel. Kuigi Triinu lugudeks olen saanud inspiratsiooni enda kogemustest, siis kindlasti pole tegemist elust maha kirjutatud teosega,” kinnitab Hispaanias elav Salumäe. ,,Olen Triinu lugusid kandnud endas aastaid. Tänu mitmetele toetajatele said need lood nüüd lõpuks kirja ja kaante vahele.”

Heli Kirjastuse juht Heli Künnapas ütleb, et koostöö Erikaga kulges väga sujuvalt. „Pikad telefonikõned ja e-mailid olid alati väga päikselised, nagu Erika isegi. Särav ellusuhtumine paistab välja ka Erika kirjutatud lugudest. Isegi kui tema raamatu tegelastega juhtub midagi kurba, lõpeb kõik ikkagi hästi. Lastesse peab süstima enesekindlust ja elujaatamist. Seega on tore, et varsti on Erika südamlikud lood kõigile kättesaadavad,“ lisab Künnapas.

Raamatu “Triinu lood” pildid joonistas Jana Valge. ,,Illustreerija on väga hästi ära tabanud Triinu olemuse. Olen nende piltidega väga rahul,” kinnitab Salumäe.

Olümpiavõitjal on käsil juba Triinu lugude 2. osa, mis on mõeldud veidi vanemale koolieale ja peaks raamatupoodidesse jõudma jõuludeks.

Erika Salumäe raamatu ,,Triinu lood” 1. osa eelmüük otse kirjastusest algab esmaspäeval, 27.augustil. Vaata täpsemalt SIIT!