Telliskivi Kirbufestival 2018Foto: Viktor Burkivski
Inimesed
26. august 2018, 12:04

SUUR GALERII | Tänavusel Telliskivi Kirbufestivalil leidus kõigile tegevust

Laupäeval toimuv Telliskivi Kirbufestival üllatas pöörase moe-show ja värvikate modellidega

25. augustil Telliskivi Loomelinnakus toimunud Kirbufestivalil leidis esimest korda seitsme aastase festivali ajaloo jooksul aset ka pöörane moeshow. Kopli Couture pani oma vintage rõivad selga nii tuntud näitlejatele, muusikutele kui teistele avaliku elu tegelastelei.

Üle võlli riietustega astusid üles muusikud Anna Pärnoja ja Meisterjaan, arhitekt Yoko Alender, näitleja Rain Tolk, ajakirjanik Keiu Virro, režissöör Marianne Kõrver, Estonia teatri solist Jevgeni Grib, näitleja Riina Maidre, tantsija Arolin Raudva ning Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid. Modelle otsitakse ka festivali külastajate seast, et kell 16 algaval moeshow'l üheskoos ülesse astuda. Moeshowle järgnes modellina ülesastunud Meisterjaani etteaste.  

Loomelinnaku platsil asuv väligalerii muutus festivali ajaks murulavaks, kus kell astus üles ka Londonist just Kirbufestivaliks külla tulnud IIRIS. Muusikat mängisid festivalil Loomelinnaku raadiojaama IDA raadio DJ-d Hannaliisa Uusmaa, Karoliine Kreintaal, Triin Niinemets, Ats Luik ja Kaarel Valter. Keskpäeval leidsid F-hoone kõrval aset aga pinksiturniirid.  

Ka lastele jagus sel aastal tegevusi rohkem, kui kunagu varem

Lastealal leidis aset Lastekirp ehk trepimüük, kus ka mudilased said oma asju müüa ja nõnda algavaks kooliaastaks natuke taskuraha teenida. “Lapsed said kogu päeva vältel osaleda mitmetes põnevates taaskasutusega seotud töötubades. Kavas oli teise ringi kottide ja T-särkide maalimine, plastpudelitest suviste kuuseehete meisterdamine, improteater, robootika ja palju muud. MTÜ Rabarber meisterdas lastega loomelinnaku territoorilumile miniskulptuure, Merle Liivak koos peagi ilmuva uue pereajakirja EMA naiskonnaga korraldas lastele aga pannkoogi-häppeningi!” kirjeldas toimuvat festivali projektijuht Bianka Soe. 

Juba seitsmendat korda toimunud Telliskivi Kirbufestival on Eesti suurim kirbuturg ja rohelise mõtteviisi festival

Festivalile oli ennast kirja pannud pea 400 kauplejalejat ning osta sai nii riideid, mööblit, ehteid, käsitööd, antiiki kui vanavara. Kauplemisest üle jäänud riided ja esemed sai annetada Uuskasutuskeskuse bussi.

Maitseelamusi pakkusid festivalil lisaks Loomelinnaku oma söögikohtadele ka kohale tulnud foodtruckid ja tänavatoitlustajad, sh ÖKU, Rotten Kimchi, Go Sushi, Nohik, Lätist pärit BBQ Food Truck Charlestons jpt.

Telliskivi Loomelinnak mõtleb roheliselt

Loomelinnaku territooriumil ja ka festivalil kasutati toitlustamiseks ainult biolagunevaid nõusid ja Topsiringi taaskasutatavaid topse. Mõni aeg tagasi muutusid Loomelinnaku terrassid suitsuvabaks ning linnaku söögikohad loobusid ühekordsete ka kõrte kasutamisest.  

Vaata suurt pildigaleriid!