Inimesed
25. august 2018, 20:19

OJULAND SOLVUNUD: skandaalset eksministrit ei kutsutud välisministeeriumi juubelipeole (122)

Välisministeerium nagu ka Eesti vabariik tähistas hiljuti oma sajandat juubelit, mille puhul peeti maha väärikas pidu, kus osalesid nii president, peaminister kui ka kõik olulisemad persoonid, kes välisministeeriumi ja meie diplomaatiaga seotud. Ainsana endistest välisministritest ei saanud peole kutset Kristiina Ojuland, kuna tema viimase aja tegemised ei lähe ministeeriumi väärtushinnangutega kokku. 

Ojuland tunneb end mõistagi sellest puutatuna. "Sain sellest teada ühelt vanalt healt tuttavalt, kes küsis, et kas sa täna peole ka lähed," rääkis Ojuland
"Seitsmestele".

Ojuland märkis, et tema 25 aastat poliitikas on möödunud peaasjalikult välispoliitikas. "Jätta kutsumata endine välisminister, kes on viinud läbi ja lõpuni Euroopa Liidu ja NATOga liitumise läbirääkimised..." märkis Ojuland.

Välisministeerium kinnitas, et kõik endised välisministrid said kutse juubelipeole, välja arvatud Kristiina Ojuland, kelle puhul viidati tema viimase aja skandaalsetele tegemistele.

"Pigem võib olla see väiklane otsus kellegi poolt... Tekitab tunde, et Eesti on muutumas kastiühiskonnaks, et ühed on poliitiliselt kõlbulikud ja teised persona non grata'd," nentis Ojuland.

Ojuland võrdleb end USA president Donald Trumpiga, kelle poliitika samuti paljudele meelepärane pole, kuid ometi tuleb temaga suhelda.