Liina Randpere 1. klassis. Foto: Erakogu
Inimesed
2. september 2018, 08:00

LEMMIKÕPETAJA | Liina Randpere: õpetaja Tiiu Leetiga võis rääkida kõigest!

"Kooliaega meenutades tuleb mulle esimesena meelde Rakvere Reaalgümnaasium, kuigi olen elu jooksul käinud viies koolis, koos ülikooli ja muusikakooliga isegi seitsmes," räägib saatejuht ja treener Liina Randpere.

"Kui mõtlen õpetajatele, siis suures plaanis saab neid jagada kolme gruppi: üks osa on nagu sõbrad, teiste suhtes on tohutu respekt ja pigem distants, ning no eks igas koolis on ju ka selliseid, kes on õpilastele pigem huumoriobjektid.

Üks õpetaja, keda väga hindan, oli minu emakeeleõpetaja Tiiu Leet. Ta on äärmiselt tore inimene ja hea õpetaja. Elasime lähestikku - tihti jalutasime koos koju, jäime ka tänavanurgale seisma ja rääkisime veel maast ja ilmast. Temaga võis rääkida kõigest: kui äge koolipidu oli või kuidas uus eesti keele programm on kohutav või väga hea jms. Ta on selline päris inimene!

Tihtipeale ju lapsele tundub, et õpetaja on nagu tulnukas teiselt planeedilt. Õpilane ei tule selle peale, et õpetajal on ka tunded, eraelu, hobid ning et õpetaja võib-olla samamoodi nagu õpilasedki vihkab kodutööd, milleks on kontrolltööde või kirjandite parandamine.

Tiiu Leet oskas väga hästi hoida tasakaalu, kuidas olla hea sõber ja austatud õpetaja. See on väga suur oskus, et ei kaoks autoriteet õpetaja suhtes."