Jaan Roose rekordikatse Swissoteli tornide vahelVideo: Robin Roots
Inimesed
25. august 2018, 16:42

VIDEO JA PÖÖRANE GALERII | 117 meetri kõrgusel maailmarekordi püstitanud slackliner Jaan Roose: „Võimas tunne oli!“ (39)

„Võimas tunne oli!“ õhkab slackliner ehk tasakaaluliinil trikitaja Jaan Roose, kes tegi laupäeva pärastlõunal midagi täiesti erakordset – mees hüppas 117 meetri kõrgusel Swissoteli tornide vahele tõmmatud tasakaaluliinil tagurpidisalto ning püstitas sellega maailmarekordi.

„Võimas tunne oli!“ õhkab slackliner ehk tasakaaluliinil trikitaja Jaan Roose, kes tegi laupäeva pärastlõunal midagi täiesti erakordset – mees hüppas 117 meetri kõrgusel Swissoteli tornide vahele tõmmatud tasakaaluliinil tagurpidisalto ning püstitas sellega maailmarekordi.

„Proovis ma niimoodi ei maandunud, vaid ainult sellesama sündmuse ajal. See oli võimas. Kergendus oli, et sai tehtud,“ räägib Jaan, kes on selleks hullumeelseks trikiks valmistunud juba mitu aastat.

15 minutit enne triki algust on Swissoteli ümbrusesse kogunenud inimesi umbes saja kanti, kes kõik tahavad näha, kuidas Jaanil rekordikatse õnnestub. Veerand tundi enne tibab vihma ja tõuseb ka tuul. „Ei tea, kas ta teeb seal mingeid vigureid ka? Loodame, et ta ikka ümber ei mõtle,“ arutavad omavahel kaks vanahärrat, kes teavad täpselt, et Jaan on kunagi megastaar Madonnaga tuuritanud ja Venemaal talendisaates käinud.

Edasi lugemiseks: